La rebel·lió de la natura

La nena dels pardals

La nena dels pardals
16/04/2018

Un espectacle pensat per a tota la família que compta amb música en directe de la mà de “La Tresca i la Verdesca” que formen Jordi López, Toni López i Claudi Llobet. Ells han compost i interpreten la banda sonora que acompanya la història de la Ming Li. Aquesta banda sonora ha obtingut el premi Enderroc de la crítica 2018, al millor disc per a públic infantil i familiar.

LA NENA DELS PARDALS és una història amb una gran càrrega històrica que ens parla d’una nena anomenada Ming Li. Partint d’un conte de Sara Pennypaker, que tracta del maltractament dels homes vers a la naturalesa que ens envolta, la proposta de Jordi Palet  arrenca d’un episodi real que va succeir a la Xina i està dirigida per Joan Maria Segura Bernadas.

Mao Zedong, el “Gran Timoner” ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra. Però no va pensar que la desaparició dels pardals provocaria una plaga d’insectes amb resultats devastadors sobre les collites i sobre les persones.

Només una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contraria i seguir les directrius del seu cor.

Dos personatges grisos i apàtics treballen en una oficina fent una relació de noms i dates que obtenen d’uns expedients, són noms de persones que van morir per la Gran Fam de la Xina (van morir entre uns 30 i 40 milions de persones com a conseqüència de la misèria que va provocar).

Txell Botey i Xavi Idañez són els dos actors que encarnen tots els personatges de l’obra, amb tocs d’humor i molta creativitat. A la posada en escena tenen un pes important les projeccions, les il·lustracions de Noemí Villamuza són d’una gran bellesa i estan carregades de poesia. Tot el que fa referencia a la figura del Gran Timoner està inspirat en el cartellisme de la Xina Comunista i és obra de Sergi Cugat.

LA NENA DELS PARDALS ha rebut el Premi de la Crítica 2017 al millor espectacle per a públic familiar. Una proposta que connecta amb el públic des del primer moment i que a nosaltres ens ha encantat.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a La nena dels pardals

Enllaç copiat!