Cru retrat generacional

La mujer más fea del mundo

La mujer más fea del mundo
20/12/2018

La mujer más fea del mundo és un monòleg tragicòmic que qüestiona la idea de bellesa, feminitat i èxit que ens ha venut el capitalisme. Un retrat d’una generació que es va entregar al consumisme del cos i la imatge, quedant-se atrapada en una superficialitat que provoca un buit difícil de salvar.

Ana Rujas i Bàrbara Mestanza parteixen d’aquesta premissa per a presentar un text punyent ple de sarcasme. L’actriu s’entrega en cos i ànima a una interpretació de deu, pròxima i en interacció constant amb el públic, aconseguint deixar tota la sala amb les emocions a flor de pell.

Així, descobrim a una dona que ha donat el seu cos, fent-ho de tots menys seu. Una nina trencada, un desfet social que ha basat la seva identitat en valors que no són més que fum blanc. Què fer una vegada incorporades les regles d’aquest joc? La seva impotència la portarà a menjar-se una hamburguesa del McDonald’s com a major acte de rebel·lió, “menjar-se el capitalisme per a destrossar aquest cos capitalista”.

Amb aquesta obra arrenca La trilogía de la bestia, a la segona part de la qual, Pocahontas o la verdadera historia de una traviesa, podrem assistir a la Sala Beckett al febrer de 2019, i sens dubte assistirem.

← Tornar a La mujer más fea del mundo

Enllaç copiat!