Interessant com a testimoni

30/04/2017

Interessant com a testimoni

Per valorar aquesta obra em veig obligat a mirar-la de de dos punts de vista diferents; només com a obra de teatre no l’he trobat massa cohesionada, excessivament trencada per les aturades i les cançons. Franco Piccino molt bé al piano, però els temes triats m’han semblat “dispars”.

Com a “testimoni dels fets” l’he trobat molt equilibrada; sense evitar les situacions mes punyents no s’ha caigut en cap mena de sensibleria ni s’ha abusat de recursos per buscar la llagrimeta fàcil, deixant els fets com van ser perquè el protagonista no era el malament que ho van fer uns i altres, sinó com i quant van patir els exiliats, especialment les dones, i és clar, la llum que els va projectar l’Elisabeth Eidenbez.

 

 

Crítica completa » http://bit.ly/2oVbxAY


Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

La maternitat d’Elna

La maternitat d’Elna

Gener del 1939: 500.000 persones fugen de la repressió franquista. La Maternitat d’Elna és un cant a l’esperança. Una història real del nostre país que s’ha de saber. Una producció de Projecte Galilei i Fortià Viñas a partir de l’obra d’Assumpta Montellà.

 

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Si os queréis emocionar con una historia real está es vuestra obra!
  Os van a contar la historia de una guerra, del exilio hasta Francia, la vida de un campo de concentración en la playa, de sus muertes, de un ángel que se apiadó de las chicas embarazadas y se las llevo a una maternidad para que pudieran tener a sus hijos tranquilas.
  De la vuelta al horror después de parir…
  Una historia de supervivencia…

  Solo puedo decir que Rosa Galindo me ha emocionado mucho, con su manera de contar la historia, con su preciosa voz, con su manera de contar y sentir lo que nos explicaba.
  Ha sido una gozada…
  Y ya con la música a piano de fondo ya ni os cuento. Un placer!

  Qué suerte tenemos de no haber vivido una guerra!!!

  04/05/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Un testimoni molt equilibrat però sense evitar les situacions més punyents dels fets de com i quant van patir els exiliats de la nostra guerra, especialment les dones, i la llum que els va projectar l’infermera suïssa Elisabeth Eidenbez a la Maternitat i que l’actriu i cantant Rosa Galindo narra de manera magnífica i amb molta tendresa amb una interpretació deliciosa que ens toca el cor i trasbalsa. Una posada en escena d’una gran bellesa. L’escenografia és plena d’objectes que aniran formant part del relat alhora que una pantalla va projectant fotografies reals de gran valor històric. Com ja es diu durant la representació, “cal saber què és una guerra, cal que no oblidem el que van viure els nostres avis, les nostres avies”. Uns fets que no hauríem d’oblidar!!!

  07/05/2017