Una festa apoteòsica

La Jaula de las Locas

La Jaula de las Locas
20/10/2018

El tàndem creatiu que formen Àngel Llàcer i Manu Guix es reafirma com una garantia d’èxit i qualitat. Projecte que engeguen junts, projecte que et deixa bocabadat sota una intensa pluja de confeti. La nova producció de la clàssica comèdia musical La Cage Aux Folles de Broadway segueix la tendència creixent d’importar musicals d’èxit (Miserables, Cabaret, Rei Lleó, Priscilla, Dirty Dancing, Billy Elliot, West Side Story…), a la que hem d’agrair que hagi pujat el nivell dels actors i ballarins a cotes impensables fa pocs anys.

La factura que presenta La Jaula de las Locas és impecable. La música de Jerry Herman sona de meravella conduïda per Andreu Gallén, i la sonoritat està tan ben treballada que sents l’orquestra al teu costat. L’escenografia elegant i minimalista dona cabuda a les hilarants escenes amb desenes de gags memorables, números coreogràfics espectaculars i el lluïment dels actors. Mereix una menció especial el sempre estupendo Ivan Labanda, el majordom-donzella (que protagonitza alguns dels moments més còmics del show) i el cover de l’Àngel Llàcer, l’Oriol Burés. L’heu pogut veure als darrers muntatges de La Cubana, i que no us sàpiga greu si enganxeu una funció sense l’Àngel. És una bèstia escènica i em va deixar absolutament fascinat.

Ara bé, La Jaula no és només una gran festa apoteòsica de lluentons, ploma i brilli brilli. Com a bon cabaret amaga la mirada crítica i punyent que, rere el rímel de les vedettes, reparteix estopa amb el millor dels somriures a l’ultra conservadorisme polític. Ara vivim un moment salvatge on els feixismes creixen com bolets i els discursos xenòfobs i homòfobs gaudeixen d’una perillosa impunitat, que mal gestionat ens pot fer retrocedir aviat als moments més foscos de la història. Si el llibret de Harvey Fierstein anés una mica més a fons amb els conflictes que planteja i els personatges dels sogres no estiguessin tan caricaturitzats, empatitzaríem més amb els protes, el drama es faria molt més palès i ajudaria a crear més escenes emocionants que ara passen desapercebudes entre tant de divertimento.

Jo no m’ho pensaria ni un sol segon. La Jaula de las Locas és un espectacle imprescindible on sortiràs impregnat d’optimisme, emocionat, feliç i cantant el mantra: ¡LA VIDA EMPIEZA HOY!

 

 

← Tornar a La Jaula de las Locas

Enllaç copiat!