És l’humor la resposta més intel·ligent?

La gran ofensa

La gran ofensa
26/11/2020

Sergi i Bernat són dos còmics amb ànsies de petarlo. Van forts. Parlen de nens amb càncer, de mort, de terrorisme. La sort els comença a somriure quan un conegut programa de televisió els convida a fer un monòleg. Sembla que tot va sobre rodes fins que Mateu, al·ludit per uns dels seus acudits, els demanda.

Acabaran Sergi i Bernat a la presó per explicar un acudit?

Sobre aquesta premissa part La gran ofensa, una divertidíssima comèdia d’humor negre escrita per Dani Amor, Oriol Pérez, Serapi Soler i Cristian València. L’espectacle interpel·la directament a l’espectador i qüestiona els límits de l’humor, l’opinió pública i la pressió de les xarxes socials, establint un debat real i deixant a el públic treure les seves pròpies conclusions.

Tot i la complexitat del tema i el risc de caure en moralines, Serapi Soler i Oriol Pérez dirigeixen el muntatge amb gran punch còmic aconseguint l’equilibri entre delirants moments còmics i altres de reflexió obligada que van generar, al menys en el meu, grans preguntes.

Qui pot riure de què? Els col·lectius privilegiats poden riure, des de la condició, dels més desfavorits? És possible, doncs, la llibertat d’expressió? Som una societat que es pren tot massa seriosament? És l’humor la resposta més intel·ligent?

Però tornant al tema. Estem, davant de tot, davant una comèdia. I molt ben interpretada per Dani Amor, Cristian València, Betsy Túrnez i Artur Busquets, actors còmics de primera línia plens de veritat. Menció especial per Túrnez en paper d’advocada amb seriosos problemes d’addicció a… les substàncies.

Un muntatge atrevit, oportú i molt actual. Ellxs tenen el meu cor ganadini ganadini.

← Tornar a La gran ofensa

Enllaç copiat!