La màfia dels fons voltors

La dona voltor

La dona voltor
15/11/2023 - Sala Fènix

Tornem a la Sala Fènix a veure La dona voltor. Aquest espectacle forma part del Cicle memòria històrica 2023.

La dona voltor és una obra de teatre documental sobre la història del Raval, l’especulació immobiliària i la lluita de classes a través de la mirada de Flora, una veïna del Raval de 83 anys a punt de ser desnonada amb un relat que barreja la realitat i la ficció.

Una obra que representa la violència immobiliària que pateix el barri del Raval, on l’especulador són autèntics voltors.

La dona voltor, escrita pel dramaturg Martin G. Guirado i dirigida per Joan Xancó ens presenta un cas real de mòbing immobiliari patit per Flora Puig als seus 76 anys, on vivia en un edifici que els fons d’inversió volien posar el seu niu.

Veiem com fan fora a diferents veïns del Raval de tota la vida, i Flora és l’única que va aguantar davant l’expulsió dels veïns.

En escena ens trobem com tres persones volen crear un documental sobre aquesta pressió immobiliària que ha patit. Tenim el creador director d’aquest documental (Jaume Forés), la càmera (Anna Claramonte) i el responsable de so (Ricard Boyle).

Juguen molt amb el teatre d’objectes, amb la visió del que veu la càmera de vídeo, el making of del documental, per anar explicant aquest cas.

Hi ha moments divertits, fins i tot alguns fora de rosca com el divertit moment de l’estàtua del gat de Botero que és l’ànima del Raval.

Podeu veure la meva opinió al següent enllaç

← Tornar a La dona voltor

Enllaç copiat!