Emoció musical

John & Jen

John & Jen
23/06/2018

Dos germans, John i Jen, nascuts als anys 50 als Estats Units, viuen els canvis a la societat, al mateix temps que evoluciona la seva relació. Amb ells ens embarquem en un viatge a través dels anys que ens mostra com algunes decisions poden ser determinants en la nostra vida.

L’obra, basada en el llibre de Tom Greenwald i Andrew Lippa, està dirigida per Xavi Duch, a qui estem acostumats a veure com a protagonista en alguns dels musicals d’èxit de l’escena catalana (Sugar, ningú és perfecte, El petit príncep). Duch utilitza la seva experiència per presentar-nos aquesta història plena de cançons emotives i amb una càrrega important de dificultat vocal que els seus dos protagonistes, Marc Pociello i Anna Valldeneu, superen en escreix.

Qualsevol amant dels musicals té la obligació d’anar a veure aquest espectacle íntim i personal, on els dos personatges van creixent i, amb ells, la seva experiència, els seus dubtes, les seves pors i al seva personalitat. No us negaré que estem davant d’un text dramàtic, però amb tocs d’humor que fan somriure a l’espectador entre cançó i cançó.

La complicitat entre els dos actors reflexa al 100% l’amor fraternal i, aquest, és un dels grans encert d’aquesta obra: el repartiment. Pociello i Valldeneu es deixen la gola i l’ànima en la seva interpretació i, això, fa que l’espectador visqui amb ells la seva història.

La posada en escena és mínima, però amb allò estrictament necessari. No sobra ni manca res i, aquí, Duch ens descobreix la seva faceta de director, marcant els tempos musicals i posant èmfasi en aquells moments que realment provoquen que la història funcioni.

Tot i que la història enganxa, i molt, perquè vols saber fins a on arribarà, sí que és veritat que la part final del muntatge s’allarga innecessàriament i es podrien retallar alguns moments que, tot i importants per l’evolució de la història, a vegades s’estiren massa.

En definitiva, deixeu-vos portar per aquesta aventura musical que us remourà una mica l’ànima, al mateix temps que us contagiarà de ritme el cos.

← Tornar a John & Jen

Enllaç copiat!