Riure’ns de nosaltres mateixes!

Escape Room

Escape Room
21/11/2018

Gràcies Joel Joan i Hèctor Claramunt per fer-nos riure de la nostra situació política. Després d’anys de tensió i un any de moltíssima pressió política, aquest “divertimento” ha estat un relax, un compartir riures amb tots els que encara tenim “l’ai al cor”.
Als anys 70 a Anglaterra feien uns programes de TV que ironitzaven sobre tot el que passava al “Parliament”, se’n reien de tots els polítics i de les seves decisions. A mi em sorprenia molt i creia que a casa nostra no ho podríem fer mai. El dia que va arribar Polònia vaig veure que ja ens podíem permetre ser un poble madur. Ahir, amb Escape Room ho vaig corroborar. Un poble no es pot riure de sí mateix fins que no ha assolit la maduresa suficient per fer-ho. No fa falta anar a buscar als clàssics. A casa nostre tenim temes de gran actualitat i teatre d’excel·lent qualitat.
Sembla que el primer Escape room, va ser creat l’any 2006 a Silicon Valley per un grup de programadors de sistema. Els misteris i reptes del seu joc estaven inspirats en les obres d’Agatha Christie i es va convertir en una atracció turística. A Catalunya va entrar al 2012 i n’hi ha moltes amb temàtica de por. Hi ha gent mot afeccionada i els coneixen tots. Jo vaig anar a un Escape Room l’any passat i em va crear una situació de catatonia molt invalidant. Era incapaç de buscar cap pista, de trobar cap relació, res em deia res i només volia sortir. Per això em va impressionar tant ahir l’Escape room que a part de la intriga i de l’angoixa de la situació s’anava creant un clima de tensió entre les dues parelles i entre els components de cada una d’elles. Les situacions límit sacsegen moltes coses, i els quatre personatges revelen aspectes de la seva intimitat que tenien molt amagades.
No cal dir que els/les quatre actors/actrius no podien estar millor triats/triades. L’inefable Joel Joan que mai decepciona, la Paula Vives a qui recordo cantant a Cop de Rock, l’Àgata Roca que vaig veure fa poc a E.V.A. en un paper polièdric i difícil com el d’ahir, i no cal dir l’Oriol Vila amb la seva llarguíssima i variadíssima trajectòria.
És una comèdia actual, propera, arriscada i divertida que agradarà a tothom

← Tornar a Escape Room

Enllaç copiat!