Íntim Sondheim pels amants del musical de qualitat

Joan Vázquez: Something's coming

Joan Vázquez: Something’s coming
05/01/2020

Joan Vázquez (Paquito forever) interpreta, també al piano, peces de diferents musicals de Stephen Sondheim, no necessariament les més conegudes (calma, que sí sona Send in the clowns, que va ser escrita en frases curtes donat que l’actriu Glynis Johns no tenia prou veu per mantenir les notes altes).

Sondheim és un nom que sona a molts si bé als no musical lovers els pot costar citar més d’un parell d’obres seves. Compositor i lletrista, exigent amb si mateix (no va quedar convençut de les seves lletres a West Side Story!) és un mite del gènere que fuig de tonades fàcils, amb lletres madures, rimes d’orfebreria, no gaire ben tractat per la taquilla però lloat, amb raó, per la professió i els “entesos”–tant que, injustament, se’l fa servir sempre d’ariet contra el més popular Lloyd Webber (Phantom of the opera)-.

Les cançons de Sondheim també brillen fora de les obres per les què es van crear, són històries madures, melodies complexes i poc taral·lejables, com ell mateix se’n riu de tant en tant si bé jo fa setmanes que no em trec del cap A weekend in the country. Les seves cançons, diuen -jo no hi entenc-, semblen senzilles (bé, Getting married today, no, rècord de més paraules per segon fins Guns and Ships de Hamilton) però són vocalment molt i molt exigents, a més de reclamar interpretació actoral. En Joan s’entrega en aquest Something’s coming i aconsegueix transmetre les históries i emocions per les què es van crear. No en va, ha estat capaç d eporat aquesta mateixa proposta a Londres i Nova York!

Una vetllada pensada quasi exclusivament pels amants dels musicals i més en concret els d’aquest autor. El gaudi és enorme. En Joan Vázquez té, a més, l’encert d’anar intercalant comentaris sobre les peces, l’estil creatiu i pensaments del compositor, que ajuda a gaudir més de les cançons, en anglès, i apropar-nos d’una forma íntima al creador de Company, A little night music, Into the Woods (Boscos endins), Sweeney Todd, Passion

La curiositat: el Queen’s Theatre on molts peregrinem a veure Les Misérables a Londres acaba de canviar el seu nom a Sondheim Theatre. Això no es regala.

 

 

← Tornar a Joan Vázquez: Something's coming

Enllaç copiat!