Ni teatre, ni circ … una conferència

Isabella Rossellini: Link Link Circus

Isabella Rossellini: Link Link Circus
10/10/2018

La temporada passada no vam poder anar a veure aquesta proposta en el Teatre Akadèmia i no vam dubtar en comprar les entrades per no perdre-la en aquesta ocasió. I ves per on,  LINK LINK CIRCUS ha estat per nosaltres una gran decepció.

Aquesta vegada, el monòleg s’ha adaptat al francès. Davant nostra Isabella Rossellini, la famosa actriu que conserva tot el seu encant i com no podia ser d’un altre manera, demostra un enorme domini de l’escena. Ella ha ideat i escrit aquest espectacle que combina ciència i entreteniment.

Link Link Circus és un monòleg inspirat en el món animal, basant-se en dades científiques però amb una visió còmica. “És molt important per a mi que el meu art sigui tan entretingut com científicament rigorós” explica Rossellini. Un espectacle que gira entorn de la intel·ligència, les emocions i la comunicació animal.

Link Link Circus està il·lustrat amb els seus propis curts còmics i dibuixos i està acompanyada del seu gos, que interpreten alternativament Minnie i Darcy (a escena es diu “Pan”) i del titellaire i ensinistrador del gos, Schuyler Beeman. Aquesta proposta està co-dirigida per Guido Torlonia.

Però malauradament LINK LINK CIRCUS  no deixa de ser poc més que una conferència sobre els animals i la seva capacitat de pensar, una reivindicació de la seva intel·ligència, completada amb referències a la seva vida i a la seva carrera, la seva mare Ingrid Bergman, el que va ser el seu marit David Lynch …. amb projeccions que la mostren de nena i de jove i on veiem el seu interès pels animals.

Una conferència amb detalls filosòfics i científics fent servir objectes i projeccions i les interpretacions del titellaire i del gosset que apareix/en disfressat/s de diferents animals, gallina, elefant, abella, lleó, dinosaure …. Un monòleg on ens parla del llenguatge de les gallines, de la domesticació de les gavines, del penis de les balenes, de la selecció natural que fan les abelles i on acaba fent broma sobre la seva condició de dona gran menopàusica.

Una proposta que a priori semblava interessant però que a nosaltres ens ha decebut i avorrit. Una xerrada sense pauses que obliga a anar llegint de forma continuada els sobretítols i una posada en escena que ens ha deixat amb la sensació que calia alguna cosa més que la seva presencia per captar la nostra atenció.

Creiem que no arriba a poder ser catalogat com a “teatre”, ni tampoc com a “circ”. Per nosaltres ha estat simplement una conferència sobre l’instint o intel·ligència dels animals, i curiosament explotant a escena un gos, amb “premis” per tal de que fes el que l’actriu volia. No hi havia una llei a Catalunya que ho prohibia ???

Pagar més de 30 euros per barba i bigoti, per assistir a una conferència pseudo-científica, de poc més de 60 minuts, creiem que és excessiu.

Per rematar-ho en sortir al carrer plovia molt, moltíssim. És una d’aquelles ocasions que penses que a vegades no paga la pena l’esforç de sortir al carrer, mullar-se, passar fred, i a sobre pagar una quantitat excessiva per un espectacle que no t’ha arribat a emocionar en cap moment. ….. i és que esperàvem molt més que la simple presència física d’una actriu “coneguda”….

Per llegir la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a Isabella Rossellini: Link Link Circus

Enllaç copiat!