Una peça polèmica, irònica i molt actual

Instruccions per fer-se feixista

Instruccions per fer-se feixista
16/07/2023 - La Villarroel

L’any 2018 la dramaturga, activista política i feminista Michela Murgia va publicar Instruccions per fer-se feixista, un text irònic i crític que reflexiona sobre el perillós ascens i propagació de les ideologies i moviments de la ultradreta arreu del món.
Cinc anys després arriba als nostres escenaris amb l’adaptació de Sergi Pompermayer.

Què està passant?
Vivim massa confiats davant el feixisme?
Davant l’augment de l’extrema dreta, sobretot pel que fa a la seva representativitat parlamentària, Instruccions per fer-se feixista és una proposta del tot necessària.

L’actriu Mercè Aránega, protagonista d’aquest monòleg còmic, es fica en la pell de l’autora i ens parla com si ella mateixa fos una autèntica feixista. Ens explica, de manera intel·ligent i molt convincent, les virtuts d’aquesta ideologia.

Sota la falsa aparença d’un manual per convertir-se en feixista, l’autora analitza el paper de la dona en el discurs feixista, parla del paper de la religió, dels homosexuals i dels immigrants, i ens fa reflexionar sobre el neofeixisme i els perills que comporta aquesta ideologia. Ho fa desemmascarant el discurs de l’extrema dreta i deixant en evidència quines són les claus que fa que milers de persones facin com a seva aquesta política xenòfoba, masclista i repressora.

Instruccions per fer-se feixista és un espectacle del tot necessari que ens fa reflexionar sobre el que està passant en la nostra societat, i també a entendre millor com partits de la ultradreta estan guanyant tanrs suports.

El feixisme va guanyant terreny de mica en mica. Només cal llegir les notícies sobre les seves actuacions actuals, totalment totalitàries, censurant espectacles teatrals i musicals i algunes revistes en català…

Siguem conscients del que està passant.
Les coses no estan com per relaxar-se.

← Tornar a Instruccions per fer-se feixista

Enllaç copiat!