El mite de Don Juan en forma de farsa napolitana

Il Ritratto del Don Pasquale

Il Ritratto del Don Pasquale
31/10/2017

Es tracta d’una recreació del mite de Don Juan en forma de farsa napolitana, farsa teatral dinàmica i irreverent. Un espectacle a partir dels contes, sobre la figura del Don Juan, de Puškin i Rostand.

La companyia Effige Teatro és una companyia teatral italiana a Barcelona, creada el febrer de 2017, que treballa amb una programació anual oferint al públic espectacles en italià i en castellà. La seva filosofia és aixecar espectacles que incloguin diverses maneres de fer teatre: la Comèdia de l’Art, el teatre de l’absurd, el teatre satíric.

Un text de Francesco Nappi que podem escoltar en italià (sobretitulat en castellà) amb algunes variants napolitanes. Un idioma que imprimeix una altra cadència a les interpretacions i una manera de fer teatre absolutament diferent de la que estem acostumats.

Uns personatges extravagants, exagerant els gestos amb grans gesticulacions i que interactuen amb el públic. El vestuari preciosista que identifica perfectament al personatge, i el maquillatge dels actors formen també una part fonamental en aquesta manera de fer teatre. Una dinàmica posada en escena, amb una acurada il·luminació amb els “fosos” en negre per permetre els canvis d’escena.

En resum, un “divertimento” per passar una bona estona; el que potser ens va interessar menys, va ser el seu text, però està compensat amb escreix per unes interpretacions excel·lents, que ens han sorprès molt favorablement. Esperem que torni aviat per tal que la pugueu veure.

Per veure l’apunt original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Il Ritratto del Don Pasquale

Enllaç copiat!