Un excel.lent treball interpretatiu

Iaia, memòria històrica

Iaia, memòria històrica
18/01/2020

Set anys han passat des de l’estrena de “Iaia memòria històrica”, i a dia d’avui segueix omplint teatres. I no és d’estranyar, ja que la feina interpretativa que fa l’Alba Valldaura és realment impressionant.

“Iaia memòria històrica” és una peça teatral amb un fort contingut social i polític, amb la finalitat de, per una banda recuperar la memòria històrica del nostre país, i per un altra reivindicar la funció de la gent gran dins la nostra societat.

“Iaia memòria històrica” va néixer com a treball de final de carrera de l’actriu Alba Valldaura, alumna de l’Institut de Teatre de Terrassa. La idea sorgia de la necessitat d’explicar la història de la seva àvia, Mercedes Cajo Ballestín, protagonista principal d’aquesta obra.

El projecte és el resultat d’un procés de creació a partir de documentació escrita i audiovisual en forma de poemes, textos, cançons, refranys i dites populars, cartes, discursos, i el relat i les vivències pròpies de la protagonista.

Alba Valldaura es fica dins la pell de la seva àvia i també es transforma en els diferents personatges que surten al llarg de l’obra, proposant-nos un recorregut per la vida de la seva iaia des de la infantesa a la vellesa, passant per la joventut i la maduresa. L’avia és la veu de tota una generació; a través dels seus records, l’espectador descobreix passatges de la República, la Guerra Civil, la postguerra (dictadura) i la transició espanyola.

Els recursos teatrals utilitzats són diversos: teatre gestual, ombres, teatre d’objectes, monòlegs, cançons, dansa.

Però la cirereta del pastís és el magnífic treball interpretatiu de l’Alba Valldaura. Un excel·lent treball interpretatiu en tots nivells, veu, moviment, gest, respiració,… Impressionant!!!

Només per veure la transformació escènica d’aquesta actriu ja paga la pena d’anar-hi.

Jo de vosaltres no m’ho perdria.

← Tornar a Iaia, memòria històrica

Enllaç copiat!