Assetjament escolar, per ser diferent

Here comes your man

Here comes your man
12/12/2019

Una proposta de la companyia “Gracias a Ramon”, escrita per Jordi Cadellans i interpretada per Marc Ribera i Sergi Cervera. La peça està codirigida per Jordi Cadellans i Raül Tortosa.

HERE COMES YOUR MAN vol donar visibilitat a les persones que han patit discriminació i violència durant els anys escolars, i que han estat més de vint anys amagant-ho, per la vergonya i la por. Persones que ara s’atreveixen a denunciar els fets que els hi van marcar per sempre.

Els exalumnes d’una escola religiosa es troben per retre un homenatge a la persona que va ser el seu tutor. A dos d’aquests exalumnes, en Morales (Marc Ribera) i en Torres (Sergi Cervera) els hi toca compartir habitació a la casa de colònies de l’escola.

Morales i Torres no eren massa amics a classe, per a Morales l’escola va ser un malson, per a Torres els millors anys de la seva vida. No sembla que tinguin gaire en comú.

Per trencar el gel i mentre preparen la festa, faran memòria del passat, de com Torres treia bones notes i somiava en ser un gran futbolista, de com Morales era considerat “el raret” o el “marieta” de la classe, de com era marginat i no el deixaven jugar a futbol.

HERE COMES YOUR MAN és un joc psicològic entre dues persones antagòniques, amb    passats i presents diferents. Morales, el marginat ha triomfat a la vida, és un actor reconegut estimat per tothom. Torres, el triomfador és un home corrent amb una vida corrent que només juga al futbol per afició.

Morales declara obertament la seva homosexualitat.

Torres té parella i espera un fill.

Una proposta que es va convertint en un thriller a ulls de l’espectador quan les veritats amagades van sortint a la llum. Les veritables intencions de tots els que han acudit a aquesta “festa” van apareixent davant nostra i converteix el relat en quelcom més fosc.

El tema central de la proposta és l’assetjament escolar, malauradament notícia diària, i dels efectes d’aquest assetjament en les víctimes, en la seva autoestima, en el seu sentiment de culpabilitat, la seva soledat i la seva por a denunciar, a fer-ho públic.

Però també ens parla de l’homosexualitat i la curiositat dels heterosexuals per allò que està “prohibit”, de les revenges, de la manipulació psicològica i la mentida com a eines de relació.

Una proposta situada en una petita habitació amb dues lliteres. Dos protagonistes presents (en Morales i en Torres) i dos absents (en Gonza i el tutor). Unes interpretacions de Marc Ribera i Sergi Cervera absolutament magnífiques, molt intenses i convincents. Un text carregat de sinceritat, emocionalment molt potent i una direcció esplèndida.

Una proposta a la què augurem un gran èxit, tant a Madrid on s’estrenarà el gener vinent, com a casa nostra; de ben segur la repescarem al mes de maig en català.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Here comes your man

Enllaç copiat!