Els efectes de la poció

Guillermotta

A partir de 16,00€
Entrades exhaurides
Guillermotta → El Maldà
30/04/2022

Fa un temps que s’han posat de moda els musicals de petit format que homenatgen a figures reals (Paquito forever, Ocaña, reina de les Rambles o Close to Liza). Aquest Guillermotta vol fer alguna cosa similar, però lluny de ser un repàs a la vida de la cantant o una mena de recreació del personatge opta per la forma del concert. Des del primer moment ens diuen que l’intèrpret principal, autèntic fan de la Guillermina, s’ha begut una poció per estar més afavorit i ficar-se en la pell del personatge al que imita. I així és com apareix un Jordi Vidal transvestit que a moments ens recorda a Wanda Pitrowska -alter ego de Xavier Albertí- i a moments ens transporta al món de la coneguda cantant catalana. Però sempre des d’una certa distància i amb el màxim respecte, perquè aquí no es tracta d’imitar sinó de reinterpretar un repertori que ja és patrimoni de tots… encara que algun ni ho sàpiguen.

Està clar que agafant com a eix de l’espectacle a una artista com Guillermina Motta haguessin pogut sortir referències a la Nova Cançó, als Setze Jutges, a la Gauche Divine, etc. Però aquí es deixa que les cançons ens facin viatjar per tots aquests punts, sense posar dates, ni noms, ni parlar d’anècdotes sucoses. I és que el repertori de la Motta mereixia per si sol un espectacle. Ella va portar fins a nosaltres, i en català, els magnífics temes de la chanson française, especialment cançons de Jacques Brel, Barbara o Anne Sylvestre. Però també adaptaria poemes de Sagarra, Carner, Salvat-Papasseit o Maria Mercè Marçal, i fins i tot tindria una època -la més recordada- en que va recuperar els cuplés que havien omplert d’alegria i picardia el Paral·lel barceloní.

Vidal, a qui ja hem vist i aplaudit en nombrosos musicals, posa veu a tots aquests temes… que no són gens fàcils ni aptes per a qualsevol cantant. Es necessita un veu molt clara, amb un ampli registre i una dicció perfectes, cosa que el cantant i actor ens serveix amb tota naturalitat. Crec que el seu treball mereix tots els elogis, perquè emociona i diverteix, i sobretot perquè ens ofereix un concert de gran qualitat amb la complicitat del pianista Jordi Cornudella.

← Tornar a Guillermotta

Enllaç copiat!
Entrades exhaurides