Comèdia tràgica i musical.

Guapos & Pobres: El musical

Guapos & Pobres: El musical
20/05/2015

El Teatre Goya es tira a la piscina i arrisca per un musical original, una proposta arriscada en els temps que corren amb un repartiment d’excepció i música en directe. Xavi Torras (Flor de nit, Over the Moon…) es llença amb una partitura no gens sencilla i plena de contrastos que s’entrellaça perfectament amb el llibret de Toni Martin, basat en el llibre homònim d’Alfredo Ruiz.

Un grup d’amics, situacions en les que tots ens veiem reflectits ara mateix per la situació de crisi econòmica que ens ha tocat viure. Potser es massa agoserat però podria ser perfectament un Rent dels 2015’s ja que explica l’història crítica de la gent d’avui en dia i els esforços de tirar endavant amb música molt potent, però per sort els finals no són tan tràgics com a Rent.

Destaca una Elena Gadel fresca, irònica i trepitjant escenari amb una impecable tècnica vocal. Per mi és possiblement quan més he gaudit d’ella a l’escenari. Tot i així, els seus companys no es queden enrere, el talent innat de Xavi Duch, la divertidíssima Gracia Fernández que t’enamora de cap a fi, l’intensitat i visceralitat amb que ho viu l’Iván Lavanda, la gracia de Frank Capdet, la dolçor de la veu del Jorge Velasco, la força de la Muntsa Rius i la fredor amb que ens clava l’estaca la sempre entregada Mariona Castillo.

La història es presenta amb l’eslògan “Arriscar i guanyar” però, tot i així, la sensació que vaig tenir al sortir del teatre va ser la contrària. Vaig sortir amb poques ganes de menjar-me el món i amb una extranya contradicció de si arriscar és de valents o només d’inconscients. L’April, l’exitosa anglesa que interpreta Mariona Castillo, ens pinta al final de l’obra amb la seva cançó un cuadre complicat en el nostre moment, una daga que es clava dins dels que intentem arriscar i anar més enllà de ser un peó del món o només escollir quines cadenes ens lligaran.

Bé, Guapos & Pobres és un retrat dur però explicat d’una manera fresca i amb molta comèdia. La comèdia que vivim a les nostres vides tot i anar saltant, esquivant, afrontant i sobrepassant tragèdies i problemes. ¡No us perdeu aquest musical!

← Tornar a Guapos & Pobres: El musical

Enllaç copiat!