Una nova societat. Els nous pobres.

Guapos & Pobres: El musical

Guapos & Pobres: El musical
17/05/2015

Quan es tracta de musicals fets a casa nostra sempre intentem anar-hi, però si a més a més, el repartiment està format per veus tan meravelloses com les que reuneix aquest espectacle, no ens ho pensem dues vegades. Ivan Labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo, Muntsa Rius, Frank Capdet, Xavi Duch, Jorge Velasco i Gracia Fernández, ens han ofert duets i cançons grupals espectaculars.

“Guapos & pobres” és un musical basat en el llibre homònim de Alfredo Ruiz, dirigit per Xavier Torras i Toni Martín. És el retrat d’un grup de vuit joves (Alberto, Carolina, April, Clara, Carles, Javi, Mario i Elena), tots ells aparentment feliços, que viuen en una gran ciutat, en aquest cas Barcelona, amb estudis i feina, però que els costa arribar a final de mes i que intenten sobreviure en una societat on actualment els sous són ridículs, i amb poques oportunitats de poder tenir un futur laboral econòmicament estable. Estem davant d’una nova classe social, els que lluiten treballant totes les hores possibles i accepten feines amb sous ridículs, per no perdre tot el que tenen. Els nous pobres. En aquesta producció ens parlen de nois entre 20 i 40 anys, però penso que actualment no hi ha edats establertes, molts de nosaltres ens veiem reflectits, ja que els que tenim alguna hipoteca o deute amb una entitat financera, o ho donem tot, o ho perdem tot.

Pel que fa a la música, poder-la escoltar en directe és tot un luxe en els temps que corren. Cinc músics (piano, baix, cello, bateria i guitarra) col·locats a un costat de l’escenari, tocaran una música d’estil pop- rock que servirà de fil conductor de l’obra.

Si que és cert que l’estil em recorda a altres musicals i  m’ha faltat una mica més d’originalitat, però és una proposta on no hi falta l’humor, l’esperança i és del tot actual, així que, recomano de que hi vagi tothom.

 

VALORACIÓ: *** 1/2

← Tornar a Guapos & Pobres: El musical

Enllaç copiat!