Màgia, color, moviment i música en un espai participatiu

Fuerza Bruta Wayra

Fuerza Bruta Wayra
07/03/2024 - Teatre Cúpula Arenas

És un espectacle creat i dirigit per Diqui James que va formar part de la La Organización Negra, un grup que va revolucionar el teatre argentí a principis dels 2000. Al 2005 es va crear aquesta gran producció Fuerza Bruta. Al 2011 van crear una versió més perfeccionada Fuerza Bruta Wayra. Després de triomfar nou anys al off-Broadway, ha recorregut 37 països i l’han vist més de 6 milions d’espectadors.

Fabio d’Aquila és el coordinador general de Fuerza Bruta i diu: “Nuestros espectáculos son más para vivirlos que para verlos”. I és cert. És un espectacle sorprenent. La gent va entrant en un espai on no es veu l’escenari, barres de bar per menjar i veure, gent de totes les edats i música que empeny a moure’s. L’espai teatral és una sala gran, sense cadires en la que hi caben unes mil persones.

Es un treball d’enginyeria teatral. Unes deu turbines d’aire enormes, 200 focus, una cinta lliscant de grans dimensions entre d’altres sorpreses. Tot això requereix un gran desplegament tècnic que sumats als actors i actrius són 27 les persones que viatgen amb aquesta companyia. La música ja atrapa des del primer moment. L’obra comença amb el ritme de bombos i tambors que s’ utilitzen en la música folklòrica argentina. És una música entre tribal i electrònica que es va repetint i el públic la coreja. La banda sonora de l’espectacle és de Gaby Kerpel que també va formar part, com Diqui James, de La Organización Negra. El disseny de so i de llum crea una màgia que acompanya als actors, actrius, cos de ball i acròbates durant les diferents escenes. Impressiona com es mouen per l’aire, ballen, neden en un espai d’aigua que baixa lentament del sostre o corren per una cinta lliscant. Un dels encants de l’espectacle és la participació del públic. Les ballarines es barregen entre el públic per fer-lo ballar i ho aconsegueixen, les turbines d’aire escampen paperets per sobre els caps del públic, els quals convenientment il·luminats creen una atmosfera festiva. Les cerveses, la música, la llum i la llibertat de moviments transmeten alegria. La diversió està assegurada.

← Tornar a Fuerza Bruta Wayra

Enllaç copiat!