Vuit nacionalitats que dialoguen tot dansant

Fractus V

Fractus V
20/01/2016

Fractus V és una creació amb cinc intèrprets de dansa contemporània molt diversos. El ballarí francès Dimitri Jourde, tot un virtuós, s’ha format en l’àmbit del circ. L’americà Johnny Lloyd prové del món del lindy hop i és músic. El ballarí espanyol Fabián Thomé Dutena va començar la seva trajectòria professional com a ballarí de flamenc amb Joaquín Cortés. Patrick «Two Face» Williams es va formar en l’ambient del hip-hop i el breakdance. Sidi Larbi Cherkaoui, ha enriquit el seu llenguatge coreogràfic a través de l’intercanvi amb diferents tradicions de dansa durant els darrers quinze anys.

En aquesta proposta els 5 protagonistes dialoguen entre ells amb diferents visions de la dansa, cosa que sovint aconsegueixen quan aquesta dansa l’ interpreten plegats, com en els moments màgics en els quals gairebé formen un sol cos entre els cinc protagonistes, però malgrat la perfecció de cada participant, quan aquesta dansa s’individualitza, en alguna ocasió l’espectacle perd pistonada i sembla un bon recull de danses diferents sense massa lligam. Malgrat això, el solo de Fabian Thomé és sens dubte un dels moments més extraordinaris de l’espectacle.

Ens ha agradat molt, però hauriem agraït potser menys tècnica individualitzada, menys missatges subliminals projectats en pantalla que entorpeixen força la correcta visió dels moviments dels ballarins…. i més moviments coreogràfics de conjunt.

Si us bé de gust llegir la nostra crònica sencera ho podeu fer en aquest enllaç del nostre Blog “Voltar i Voltar”: http://wp.me/p19AHZ-g0P.

.

 

← Tornar a Fractus V

Enllaç copiat!