Èxit empresarial, intel·ligent i amb bon gust

La Calòrica: Fairfly

A partir de 24,00€
Comprar Entrades
La Calòrica: Fairfly → Espai Texas
27/05/2018

Ser emprenedor/a no és fàcil, només li heu de preguntar als integrants de l’empresa Fairfly com els hi anat tot plegat. Aquesta és la premissa de l’obra de la companyia La Calòrica que dirigeix Israel Solà. Ens trobem a quatre treballadors d’una empresa d’alimentació per a nadons que estan a punt de ser acomiadats a través d’un ERO, i aquesta situació els hi presenta una oportunitat: crear la seva pròpia empresa. Amb certa peculiaritat en el producte, però amb moltes ganes, emprenen un camí que no serà gens fàcil.

El text de Joan Yago és amè i molt divertit, ens enganxa i connecta amb els personatges des del primer minut i vivim amb intensitat tot allò que ens expliquen. Els quatre actors que donen vida a aquests emprenedors, Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura, són un gran encert. Cada personatge, fet a la seva manera, queda absorbit pel seu intèrpret fins a l’essència, connectant amb l’espectador amb cada paraula que articula. La connexió i la relació dels quatre personatges traspassa el text i arriba a l’espectador de tal manera, que et fa ser un integrant més d’aquesta nova empresa.

El ritme de l’obra està cuidat al mil·límetre, aportant el temps necessari a cada escena. L’interès i la tensió per saber com es resoldrà tot plegat augmenta a mesura que el text va avançant. El salts en el temps, per veure l’evolució de la història, es desenvolupen d’una manera subtil però eficaç. A l’espectador li queda clar que ha passat el temps, però no ho rep de manera forçada sinó que és una evolució natural de la història a través de petits detalls. I el final, sense fer spoilers, no decep.

La posada en escena, senzilla, abasta tot allò que és necessari per a la trama, sense posar cap artifici a la història.

Fairfly és una història divertida, que aconsegueix fer riure al públic, amb ganes, més d’una vegada. Per a l’espectador és una oportunitat de veure bon teatre, orquestrat amb intel·ligència i bon gust.

← Tornar a La Calòrica: Fairfly