Espectacular però inconnex

12/08/2017

Espectacular però inconnex

Eva Yerbabuena no ha estat mai a l’avantguarda del ball flamenc, en la que sí estarien Israel Galván o Rocío Molina, però la seva trajectòria tampoc ha estat convencional. Va començar treballant com a ballarina amb Javier Latorre, Merche Esmeralda i Joaquín Cortés, però a finals dels noranta crea la seva pròpia companyia, inicia una carrera internacional i arriba a compartir cartell amb Mijail Baryshnikov o a ser dirigida per un dels membres de La Fura dels Baus. Tot aquest bagatge l’ha fet estar sempre a un pas més enllà de la tradició, però és potser en aquest espectacle en el que arrisca una mica una més.

L’espectacle comença amb tocs de contemporani, una música a base de percussió i un interessant joc de màscares. Alguns dels elements es conserven o apareixen de tant en tant per donar una continuïtat al conjunt, tot i que les aparicions d’Eva Yerbabuena ens retornen a la tradició. En aquest sentit, el solo final -espectacular en execució i en dificultat- sembla venir d’un altre muntatge. Crec que a Apariencias conviuen, de forma massa contrastada, dos mirades sobre el flamenc i sobre el ball en general. Són dos espectacles en un, i això li fa perdre innovació… tot i que el nivell és tan alt que acaba compensant. Menció a part per a tots els ballarins que l’acompanyen, pels dos cantaores i pel treball esplèndid d’il·luminació de Fernando Martín.


Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

Eva Yerbabuena: Apariencias

Eva Yerbabuena: Apariencias

La bailaora Eva Yerbabuena torna a Barcelona per presentar el seu darrer espectacle al Teatre Grec

Eva Yerbabuena, una de les principals ballarines i coreògrafes de flamenc contemporani de l’Estat Espanyol, Premi Nacional de Dansa 2001, ens presenta la seva última creació, “Apariencias”. La bailaora  torna a Barcelona, aquest cop a l’escenari a l’aire lliure del Teatre Grec, per oferir-nos un espectacle enèrgic, amb el segell propi de l’artista: flamenc pur i ortodox, escenografia minimalista, vestuari i caracterització avantguardistes i la incorporació de recursos audiovisuals en la posada en escena. Yerbabuena considera aquest espectacle com un punt d’inflexió en la seva carrera. Una proposta que transita a través de la dansa, la música en directe, la veu, la paraula. A l’escenari, la bailaora  estarà acompanyada per un cos de ball format per 4 ballarins i 1 ballarina, i amb música i cant en directe. Tots ells participen en aquest particular viatge més enllà de les aparences del flamenc.

 

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració.

Deixa la teva valoració

Has d'estar registrat per poder deixar la teva opinió. Pots registrar-te aquí, o pots entrar a continuació: