Viure en equilibri

Esperant Mr. Bojangles

Esperant Mr. Bojangles
25/02/2024 - Teatre Poliorama

Les històries amb un personatge excèntric i imprevisible al mig sempre van un pas endavant que les altres, ja sigui per un plus de comicitat, perillositat o fins i tot dramatisme. Són personatges que ens poden inspirar tendresa i crispació a la mateixa escena; personatges que a vegades costa d’oblidar, tant per les seves capricioses decisions com per la rellevància i clarividència d’alguns dels seus actes. I difícil d’oblidar resulta aquesta mare de nom canviant que viu en una fantasia continua, però feliç, sempre amb un somriure als llavis i una idea extravagant al cap.

Esperant Mr. Bojangles es basa en la novel·la d’Olivier Bourdeaut, un autèntic fenomen que va ser un gran èxit de vendes i que fins i tot va tenir les seves versions teatral i cinematogràfica. Ara arriba una nova versió que es basa tant en la novel·la com en el muntatge escènic però amb canvis substancials. I el resultat és emotiu, trepidant…  i també divertit, quan toca. Prefereixo no explicar massa l’argument perquè el millor de la peça és deixar-se emportar per les aventures dels tres protagonistes, les contínues sorpreses i els petits girs de guió. Una festa que Paco Mir ha sabut entendre molt bé i ha portat fins a les últimes conseqüències, sense tenir por als moments dramàtics i més seriosos.

Sílvia Abril sorprèn a tothom amb un difícil personatge que es manté tota l’estona en equilibri, intentant no caure cap al cantó de la bogeria o cap el de l’extrema felicitat. L’acompanya un sempre entranyable Lluís Villanueva, que amb el seu treball torna a demostrar que sap imprimir bondat i empatia a quasi tots els seus personatges. I tanca el trio protagonista la jove Lua Amat, una actriu que hem descobert gràcies a la televisió i que aquí té la gran oportunitat de demostrat que és una actriu amb un gran futur per davant.

L’espectacle acaba tenint una factura un pèl naïf –l’escenografia quasi infantil de Mariona Ubia així ho accentua- i a estones sembla que no cregui en el gran potencial que té entre mans. Però, sigui com sigui, crec que estem davant d’un d’aquells muntatges al que de ben segur li funcionarà molt bé el boca-orella.

← Tornar a Esperant Mr. Bojangles

Enllaç copiat!