La revelió dels personatges

Els Watson

Els Watson
17/02/2024 - TNC – Teatre Nacional de Catalunya

The Watsons és una novel·la incompleta de Jane Austen, una de les autores més importants i influents d’inicis del segle XIX.
Se sap que la va començar a escriure l’any 1803 i que probablement la va deixar d’escriure el 1805.

Laura Wade, dramaturga i guionista britànica, la va adaptar l’any 2018 al teatre amb el mateix títol. Va ser presentada al Chichester Festival Theatre i al Menier Chocolate Factory el 2018 i poc després es va estrenar al Harold Pinter Theatre al West End de Londres.

Els Watson que podem veure al TNC és una traducció de Joan Sellent de l’obra de Wade, dirigida per Josep Maria Mestres.

Tot comença amb un clàssic, de cop i volta hi ha un gir inesperat i acaba amb un final amb la possibilitat d’infinites continuïtats.

No us puc explicar gaires coses d’aquest muntatge perquè el factor sorpresa és del tot important.
Us puc dir que és una comèdia molt divertida, original, brillant i enginyosa. Que hi ha moltes sorpreses i girs inesperats. Que la posada en escena és realment espectacular. Que hi ha escenes meravelloses i que tots els divuit intèrprets ho fan genial.

M’ho he passat molt bé amb els personatges interpretats per la Laura Aubert, la Mercè Arànega, la Lluïsa Castell i en Dafnis Balduz.

Els Watson parla de les possibles i infinites possibilitats d’una història. Parla de llibertat i d’oportunitats. És una reflexió sobre la felicitat, la creació i el sentit de l’existència; i aborda què li passa a una escriptora quan se li escapa de les mans la trama de la seva obra i són els personatges els que prenen el control.

 

← Tornar a Els Watson

Enllaç copiat!