Una versió contemporània i musical dels Pastorets

Els Pastorets de la Martina

Els Pastorets de la Martina
04/01/2017

El Teatre Tantarantana ja fa dues setmanes va estrenar una proposta de la Companyia Dara, ELS PASTORETS DE LA MARTINA, amb dramatúrgia i Direcció escènica de  Roc Esquius, pensada per a públic infantil o familiar, que encara es podrà veure avui dia 4 de gener i el cap de setmana vinent.

Feia temps que no veia uns “Pastorets” als escenaris, potser perquè he vist masses al llarg de la meva vida, representacions a les que inclús vaig arribar a participar, en petits papers, quan encara jo era un nen (com passa el temps !!!), als Lluïsos i al Cercle Catòlic de Gràcia.

Aquesta nova versió de petit format l’he trobada molt diferent d’aquelles clàssiques representacions que segurament són massa realistes, des del punt de vista d’avui en dia; únicament tres actors interpreten els papers de tots els personatges, Núria Deulofeu interpreta el paper de la Martina, Isidre Montserrat el del dimoni, i Dídac Flores el paper de narrador i de tots els personatges que envolten a la Martina, cosa que l’obliga a canviar constantment de vestuari; ah !… i el gos rovelló també farà la seva aparició…. el gos estimat de la Martina, que va morir de vellet ja fa un temps.

Una versió contemporània dels Pastorets, a partir del somni de la Martina, a la que ja no li fa massa il·lusió celebrar el Nadal, perquè troba a faltar el seu estimat Rovelló. El dimoni intentarà per tots els mitjans temptar a la Martina, amb els seus “poders malèfics” (ruixant amb el seu pols maligne) provocant així situacions entre la Martina i els éssers que l’envolten…. fent aparèixer així l’enveja, la gola, la avarícia, la ira, la supèrbia i la peresa.

Una encertadíssima escenografia de Roger Orra, es transforma com per art de màgia, es complementen amb unes magnífiques interpretacions, que engresquen als espectadors a participar activament, com si fóssim angelets que malmeten els desitjos malignes del dimoni. Les cançons s’integren perfectament al guió, i el converteixen gairebé en un petit Musical pel públic familiar.

Una proposta amb qualitat, molt recomanable en aquestes dates per les famílies amb nens petits.

Si desitgeu llegir sencera la valoració original, només heu de clicar AQUÍ

 

← Tornar a Els Pastorets de la Martina

Enllaç copiat!