Vigileu amb els “idiotes”

El sopar dels idiotes

El sopar dels idiotes
03/02/2022

Passi previ a la reestrena al Teatre Borràs. 2021

No és fàcil saber qui és realment l’idiota i qui només ho sembla.

El sopar del idiotes és una obra de teatre còmica del dramaturg francès Francis Veber.

Amb aquesta en són tres versions teatrals de El Sopar dels idiotes que he vist.

La primera, de la que en guardo un gran record, va ser el 1998 al Teatre Condal, dirigida per Paco Mir i protagonitzada per Ricard Borràs i Lluís Marco. La segona vegada va ser l’any 2012 al Teatre Victòria. Sota la direcció de Juan José Alfonso, els actors David Fernández i Edu Soto (el neng de Castefa i el Chikilicuatre). La tercera ha estat un mes abans de la seva estrena al Teatre Borràs, a l’Espai Escènic de ca n’Humet del Masnou. En aquesta ocasió anava convidada a un passi previ que organitzava la productora. Si us he de ser sincera, em feia moltíssima mandra anar-hi després de la última experiència, de la qual en vaig sortir bastant decebuda. Finalment em vaig decidir d’anar, i mira per on, em vaig emportar una agradable sorpresa. Adaptada per Paco Mir i dirigida per Pep Antón Gómez, els actors protagonistes d’aquesta nova versió són tres grans actors còmics. David Olivares, Artur Busquets i Jordi Vidal Gómez em van fer gaudir i riure com feia temps que no ho feia.

“El sopar dels idiotes” a part de ser una comèdia divertida, és una obra brillant i intel·ligent que ens fa reflexionar sobre la supèrbia i el respecte, que és crítica amb una societat que es creu amb el dret de jutjar a la resta, i en la que se’ns planteja algunes qüestions com, qui és més idiota, el que ho sembla?, el que s’ho fa?, o el que es creu que no ho és?

Si voleu gaudir d’una gran comèdia, desconnectar durant una bona estona i riure de valent, no us perdeu “El sopar dels idiotes”

← Tornar a El sopar dels idiotes

Enllaç copiat!