Un conte de fades o el mal son d’una nit d’estiu

El somni d'una nit d'estiu

El somni d’una nit d’estiu
01/12/2014

Ens trobem davant d’una comèdia romàntica, on hi ha una  part real  i una part imaginària. Quatre històries que comencen separades i a l’hora paral·leles i que al final de l’obra s’uneixen. La part real és la  que  relata les històries sentimentals dels personatges Teseu i Hipòlita; Lisandre, Hèrmia, Demetri i Helena, i la part imaginària es la història entre Oberon i Titània.

Un conte on  hi ha fades i follets. Precisament és un follet, en Puck, qui enreda la història d’Hèrmia, Lisandre, Helena i Demetri. Un personatge que interpreta en Pau Viñals d’una manera espectacular, podria fins i tot dir que és de les millors representacions que he vist fins ara d’ell. Els altres dos personatges a destacar del món de la fantasia són Titània, la reina de les fades, un  personatge  amb poders que  interpreta la Mercè Aránega i l’Oberon, el rei dels esperits nocturns, interpretat per Lluís Marco. Dues interpretacions per treure’s el barret. D’alguns dels personatges que trobem dins del món real, cal destacar les actuacions d’en Guillem Motos, en Xiscu Massó, la Laura Pujolàs i l’Enric Major, tots magnífics  en els seus respectius papers.

Aquesta obra vol reflectir que la vida és un somni el qual està ple de cegesa, imaginació i realitat ,on els temes principals  són tres :  l’amor (l’amor dels pares, l’amor no correspost, l’amor adolescent, l’amor obsessiu ,…)  ,la societat (on hi ha diferents estaments, com el rei, noblesa, artesans, indigents.; estaments i classes del món real, i fins i tot del món imaginari )  i la família ( conflictes entre pares i fills, dues visions diferents de la vida ,la dels adults i la dels joves). També  trobem  elements mitològics (una barreja de la  mitologia nòrdica, grega i  la clàssica ) , elements  simbòlics  com en el cas de la lluna i una crítica al món del teatre (en aquella època, es considerava que la professió d’actor no tenia futur).

Pel que fa a l’escenografia de Sebastià Brossa, el vestuari de Miriam Compte, la il·luminació de Lionel Spycher i la Carectrització de Nuria Llunell són espectaculars !!!

L’única cosa que fa que no puntuï aquest espectacle  amb cinc manetes és que se’m va fer un pel lenta en alguns moments i la necessitat  d’un descans durant la representació ; per la resta és una obra Imprescindible !!!.

← Tornar a El somni d'una nit d'estiu

Enllaç copiat!