La màgia de l’amor d’una nit d’estiu

El somni d'una nit d'estiu

El somni d’una nit d’estiu
19/11/2014

El somni d’una nit d’estiu és un muntatge ideal per introduïr-se a l’afició pel teatre.

La comèdia més lúcida de William Shakespeare és la més alegre i familiar de totes les seves obres. Fer teatre familiar és un dels gèneres teatrals més complicats però dels més agraïts. Joan Ollé, director del muntatge no volia fer un somni sinó, un malson d’una nit d’amor. Afortunadament, no ha pogut crear aquest malson fosc. Sí que hi ha crueltat implícita en les relacions personals dels personatges. La violència, tant física com verbal, és present en el muntatge. Però, el text és tan poètic que una altra vegada la llum ha tornat a guanyar la foscor.

 

Si parlem d’un Shakespeare, hem de parlar dels actors. I en especial, els artesans d’aquesta nit d’estiu. Aquest grup encapçalat per un Xicu Masó en estat de gràcia, porten el pes còmic de la trama. Part important en aquest text perquè el castell de naips del conjunt no caigui. També, cal destacar el Puck que ens regala l’actor Pau Vinyals. És una combinació explosiva del clàssic follet “torracullons” i el malvat Joker, enemic de Batman. Barreja estranya, i hipnòtica, al mateix temps.

 

El somni d’una nit d’estiu no és un malson sobre l’amor com diu el seu director, són dues hores de màgia. I què és la màgia sinó fer real l’impossible.

Però ja sabeu: “Ombres com som, si us hem ofès hi posareu remei com res, pensant que us heu endormiscat quan l’irreal us ha sobtat, que tot aquest assumpte inútil no ha estat sinó un somni inconsútil…”.

← Tornar a El somni d'una nit d'estiu

Enllaç copiat!