Han fet servir la figura del rei quan els ha calgut

El rey

El rey
16/03/2016

El rey és la cinquena producció de Teatro del Barrio, una cooperativa de teatre nascuda, com proclamen a la seva pàgina web, per una necessitat política de participar en el moviment ciutadà que està construint una altra forma de conviure.

Alberto San Juan va decidir investigar sobre la figura del rei i ha llegit tot tipus de llibres a favor i en contra. Està convençut que en aquesta obra s’ha tractat la figura del rei amb més respecte del que ho fa el mateix sistema que l’ha fet servir quan li ha calgut, que el va utilitzar per enfortir el règim franquista i li han donat la puntada de peu quan ha convingut, fent que abdiqués a favor del seu fill. El que queda clar és que aquesta proposta obre molts interrogants sobre la figura del rei i el seu veritable paper en la nostra història recent. Que ens poden dir d’una persona que va passar per sobre, fins i tot, del seu pare??

Una obra valenta que ens demostra que els que ostenten el poder, siguin del color polític que sigui, o fins i tot els que no tenen color, miren únicament pels seus interessos i que el “poble” som, per ells, una massa amorfa a la qual cal tenir controlada i a la qual s’ha de treure el màxim profit possible. Serveix també de denúncia a l’opacitat de les nostres institucions que no ens permet conèixer a fons la realitat d’alguns fets de la història com el 23-F o l’entramat dels GAL.

Aquest és l’enllaç de la nostra crònica sencera:  http://wp.me/p19AHZ-gJQ

← Tornar a El rey

Enllaç copiat!