Un magnífic treball interpretatiu

El llarg dinar de Nadal

El llarg dinar de Nadal
24/11/2014

El llarg dinar de Nadal és una obra de teatre escrita per Thomton Wilder l’any 1931 i que la cia. La Ruta 40 ha estrenat al Círcol Maldà. Amb un repartiment de set actors hem reviscut el  dinar de Nadal  de la família Bayard durant noranta anys. Una obra que ens parla del pas del temps, de la vida, de la mort i de la família. Un dinar de Nadal, on es fan comentaris repetitius i es recorda a aquells que ja no hi son.

L’obra comença amb el primer dinar de Nadal dels Bayard  a  la casa nova que s’acaben de comprar. Ens trobem en el menjador de la casa, on dues minyones aniran  parant la  llarga taula ; ho fan d’una manera pausada i delicada, assenyalant-nos-la com a element important de l’obra; és el lloc on transcorrerà tota l’acció . El jove matrimoni Bayard celebren el seu primer dinar de Nadal a la casa nova, l’avia amb cadira de rodes seu al costat de la seva jova. “Quina bona pinta que fa el gall d’indi, hum…, i quina bona olor que fa”, “Aquest matí, fins hi tot la més petita branca està coberta de neu, es increïble ! “, “que maco que ha estat el sermó  , m’ha fet plorar hi tot, a la meva mare també li agradava i la feia plorar “ ,aquestes  són algunes de les frases que s’aniran repetint any rere any, generació rere generació per part dels personatges d’aquest “Llarg dinar de Nadal”. Al cap d’una estona ens a n’adonem  que estem en el següent dinar de Nadal; l’avia ja no hi és, la jova ja és mare, neix una criatura, mora el fill, …  i així  any rere any fins al final de l’obra on la casa s’ha fet vella i ja no hi queda ningú;  l’últim hereu dels  Ballard s’ha casat i ha comprat una nova casa on celebrarà el seu primer dinar de Nadal, acompanyat de la seva mare, ja vella i amb cadira de rodes.

Amb una magnífica direcció d’Alberto Díaz, aquesta posta en escena on els mateixos  personatges (quatre generacions de la mateixa família ) envelleixen davant dels nostres ulls, i  es van incorporant i desapareixent al dinar durant noranta anys( en tan sols una hora) , és sensacional. Pel que fa a la interpretació, tots els actors han estat  increïbles !!!.Unes interpretacions  molt ben treballades , on el públic  podem apreciar  el pas del temps gràcies a les seves expressions de la cara, el to de veu i el moviment. Un treball d’interpretació per treure’s el barret.

Jo de vosaltres no me l’ha perdria !!!

← Tornar a El llarg dinar de Nadal

Enllaç copiat!