Una comèdia que només fa riure

El fantasma de Canterville

El fantasma de Canterville
22/02/2018

El teatre Condal porta a escena una adaptació del relat d’Oscar Wilde protagonitzat per en Joan Pera. Joan Yago adapta el relat curt de Wilde i el porta a ser una obra de llarga durada. Sota la direcció de Josep María Mestres, es porta a terme la representació d’una història ja coneguda pel seu caràcter clàssic que compta amb un elenc de gran potencial (Joan Pera, David Olivares, la sensació televisiva Elisabet Casanovas…)

Joan Pera encarna. Com no podia ser d’altra manera, a Sir Simon de Canterville. La seva actuació està a l’altura i és de gran qualitat, juntament amb la d’altres personatges i actors. L’obra aconsegueix ser graciosa durant molts moments de la representació, en gran part gràcies a la d’un paper i un text adaptats per a que Joan Pera llueixi.

Tot i això, els riures que l’obra provoca són nombrosos però no exagerats. Potser amb un elenc tan potent s’esperava una comèdia hilarant, cosa que aquesta producció no és. Es tracta d’una bona obra i d’una bona comèdia, però que es fa llarga i que, per a la gran producció que és, es queda una mica per sota del que s’esperava. El muntatge escènic és aparentment simple però complex finalment, tot i que alguns recursos (els trets, per exemple) són usats tantes vegades que perden el seu caràcter sorprenent.

En síntesi, El fantasma de Canterville és una gran producció que ho té tot per ser una gran obra, però que no arriba a ser-ho. Joan Pera disposa d’un paper per lluir-se, i ho fa, però no és suficient per salvar una obra que acaba semblant una més. Una comèdia divertida, sens dubte, però per sota de les expectatives.

← Tornar a El fantasma de Canterville

Enllaç copiat!