Una proposta per l’entreteniment

El fantasma de Canterville

El fantasma de Canterville
01/03/2018

Basat en un text original d’Oscar Wilde, un text de nova creació de Joan Yago, dirigit per Josep Maria Mestres, és la proposta que ens ofereixen al Teatre Condal.

Joan Pera és EL FANTASMA DE CANTERVILLE.

Joan Pere encarna a Sir Simon de Canterville, el re re re re re re re besavi de l’actual propietari del castell (Pep Sais), condemnat a viure eternament en ser acusat, injustament, de la mort de la seva esposa. Interpreta un personatge divertit que es belluga en una acurada escenografia, presidida per una senyorial escala. Només una persona fa companyia al fantasma, i te cura d’ell, la governanta Marigold Umney, paper que també interpreta Pep Sais.

Aquest espai misteriós acollirà la trobada entre el món immaterial d’un Lord anglès del segle XVI i una moderna família nord-americana del segle XX. Aquesta família està integrada per Sir Otis (David Olivares), Martha Otis (Betsy Túrnez) i els seus fills Cecil (Òscar Castellví) i Virginia (Elisabet Casanovas). El xoc cultural i generacional entre dos maneres d’entendre el món, una basada en el llinatge i el pes de la història, i l’altra regida pel sentit pràctic i el valor econòmic de les coses.

Totes les interpretacions són correctes destacant especialment la frescor de l’Elisabet Casanovas i la doble interpretació de Pep Sais.

Una posada en escena molt clàssica, on podem destacar els efectes que acompanyen a la trama per remarcar els poders especials del fantasma.

Aquesta obra provoca riures, però no és una comèdia hilarant i pels comentaris escoltats, queda per sota del que el públic esperava. Potser pel fet que es tracta de l’adaptació d’un relat breu d’Oscar Wilde que s’ha volgut fer a la mida de l’actor protagonista, allargant-ho fins als 100 minuts. Al nostre entendre, Joan Yago (autor de textos que ens han entusiasmat com “Sobre el fenomen de les feines de merda”, “Bluf”, “Fairfly” o “You say tomato” ha convertit la història en una mena de thriller desviant-la, una mica massa, de la comèdia.

Una obra que sens dubte agradarà als incondicionals de l’actor i als espectadors que busquen entreteniment al teatre.

Perquè aquesta proposta, és només això, entreteniment.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a El fantasma de Canterville

Enllaç copiat!