Visca el teatre!

Crimen y telón

Crimen y telón
07/05/2019

Fidels al seu estil, al seu savoir faire i al seu teatre de qualitat, Ron Lalá ens ofereix l’oportunitat de gaudir de la seva darrera creació, aquesta amb un punt més de culte al teatre que les anteriors, entrellaçat amb els tocs més populars, per a crear un espectacle amb el qual divertir-se alhora que es gaudeix del bon teatre, de la música i del toc àcid característic de la companyia.

“Senyors espectadors: queden detinguts”. L’aventura distòpica de Ron Lalá ens porta a l’any 2037, moment en el qual les màquines i la tecnologia ho dominen tot i les arts han quedat totalment prohibides. L’Agència Anti Art (AAA) és l’encarregada de perseguir i acabar amb els qui, en la clandestinitat, conreen qualsevol tipus d’art, i en aquestes apareix el cadàver del Teatre, que aparentment s’ha suïcidat… Alguna cosa que no li queda gens clar al detectiu Noir, ex-addicte a la poesia rehabilitat, qui intentarà resoldre el crim a través de les pistes trobades i diferents flashbacks de les diverses etapes de la història del Teatre.

Amb aquest argument, és fàcil entendre que l’obra farà les delícies dels amants de l’art en general i del teatre en particular. Si a això li sumem la qualitat i aptituds de la companyia, el resultat és per a gaudir de valent.

Un espectacle amè, divertit, on els cinc actorassos es mouen pels diferents personatges amb soltesa i amb una dicció impecable, -esment especial al personatge del Teatre i el seu treball de cos-; barrejant amb mestratge textos propis del Segle d’Or amb la narrativa d’una història de suspens i crim; a la qual s’afegeix una component musical d’altíssima qualitat, amb banda en directe (formada per ells mateixos); jocs de llums i ombres, i un decorat que et transporta al centre d’una novel·la negra. Punt positiu també per als moments reivindicatius de l’obra, als quals ja estem acostumades les que d’alguna manera ens trobem dins del món del teatre (en destaco el moment feminista, gràcies nois per aquest punt tan necessari!).

El teatre, gràcies a companyies com Ron Lalá, no està mort, no, està molt viu!

← Tornar a Crimen y telón

Enllaç copiat!