El teatre no ha mort

Crimen y telón

Crimen y telón
12/05/2019

Ja fa 6 anys la companyia Ron Lalá va venir a Barcelona amb el seu espectacle ‘Siglo de Oro, Siglo de Ahora’. Recordo perfectament sortir meravellada del Poliorama amb aquella proposta a l’estil dels entremesos barrocs però alhora del tot contemporània, on l’humor, la música en directe i el vers (amb rima consonant, esclar!) eren marca de la casa.

Amb ‘Crimen y Telón‘ Ron Lalá ho ha tornat a fer. Amb el seu estil característic reviuen (i reinterpreten) novament el teatre clàssic a partir d’una distopia futurista amb tocs de novel·la negra: com seria el món si la cultura fos un bé il·legal i perseguit per les forces de seguretat? La premisa és del tot prometedora i, al mateix temps, una oportunitat que la companyia no desaprofita per fer una crítica a les polítiques culturals actuals que, amb la seva mala praxi, contribueixen a empobrir-nos com a societat.

Si estimes el teatre no t’oblidis de seguir de ben a prop la trajectòria de Ron Lalá. No només pel talent que demostren sobradament a cada funció, sinó perquè tot i els ‘malos tiempos para la lírica’ aposten per un tipus d’espectacle únic, compromés i arriscat en els temps que corren. I tot plegat amb un enginy i una personalitat pròpia embriagadors!

Llarga vida a Ron Lalá o, el que és el mateix, llarga vida al Teatre (sí, en majúscules)!

← Tornar a Crimen y telón

Enllaç copiat!