Una realitat social

Cop de gràcia

Cop de gràcia
25/01/2022

 

No deixa de ser notícia el creixement d’agressions homòfobes en els darrers anys. El més preocupant és que, el número d’agressions va en augment any rere any, quan semblava que el fet d’orientació, identitat o expressió de gènere, havia fet un gran pas endavant.

Des de la seva creació, al 2009, la companyia Los Genios Locos s’ha dedicat a fer visible aquests problemes en els que s’enfronta el col·lectiu LGTBIQ+, amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar als espectadors.

“Cop de gràcia” és una proposta amb dramatúrgia i direcció de Joan Ramon Gironès, que ens convida a reflexionar sobre alguns dels problemes amb que s’enfronten aquestes persones. A través de les diferents històries dels quatre protagonistes d’aquesta obra, la Gemma, la Manuela, en Sergi i la Meritxell, coneixem de ben a prop alguns casos d’agressió als que són sotmesos. Agressions, insults, burles, assetjaments, discriminaci i por.

“Cop de gràcia” és una obra basada en l’experiència.

Sense cap necessitat d’escenografia, amb tan sols el text, un joc de llums i la naturalitat en les interpretacions dels personatges, són suficients per transmetre’ns totes les emocions, neguits i inquietuds per les que passen els protagonistes d’aquesta història.

Mònica Moreira, Raquel Moreno, Kedar Levi i Joan Ramon Gironès fan un treball d’interpretació molt ben treballat. Ens mostren uns personatges del tot creïbles gràcies a la naturalitat en les interpretacions.

A “ Cop de gràcia” veureu que el dramatisme, l’humor negre i la comèdia es donen de la mà.

Diuen que el teatre es mentida, però el bon teatre està fet de veritats.

Les agressions al col·lectiu LGTBIQ+ és una realitat social.

 

← Tornar a Cop de gràcia

Enllaç copiat!