Claqué o no

25/08/2017

Quedem-nos amb els actors

La companyia DARA sempre posa sobre la taula temes d’actualitat i reflexió a cop de comèdia. El seu cinquè muntatge, Claqué o no, se centra en una batalla dialèctica entre una bioquímica que aspira a ser ballarina –Núria Deulofeu– i un peculiar reorientador laboral que intenta reconduir-la- Isidre Montserrat-. L’objectiu, reviure l’etern debat entre el que t’agrada i el que se’t dóna bé…

Llegeix la crítica completa aquí: www.masteatro.com/critica-claque-o-no/


Tot el que necessites per anar al teatre

Claqué o no

Claqué o no

“Claqué o no” és una comèdia sobre les professions, vocacions, intuïcions i canvis de rumb laborals que moltes vegades, no entén ningú.

SINOPSI

Una dona amb una carrera brillant, una professió que li cau com anell al dit i que ocupa un lloc de feina molt important per a tothom, vol deixar-ho tot per dedicar-se professionalment a ballar claqué. Per acabar-ho d’adobar, en tant sols quinze segons, es fa evident per a tothom que la vegi que mai, mai, farà ni un sol pas de claqué que mereixi ser vist. Però ella vol ballar claqué.

Un funcionari del govern, dedicat a que tothom ocupi el lloc de treball pel qual està més preparat i en el que, per tant, es sent més realitzat, ha arribat per frustrar els seus plans. Ella no pot ballar claqué.

Video

Fotos

Claqué o noClaqué o no

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Hebert

  CLAQUÉ O NO al Teatre Tantarantana de la Cia. Dara (valents per estrenar a ple agost)
  Una molt bona idea aquest text de Roc Esquius, un punt de partida interessantíssim, que s’allarga un pèl massa. En un futur indefinit, un duel dialèctic, amb humor, entre qui es vol dedicar a allò que li agrada i el funcionari que ha de fer que es dediqui a allò on “objectivament” serà més productiva. Exemple de distopia, el meu gènere preferit, on, amb l’excusa de l’exageració, es plantegen qüestions ben humanes i presents i propicien interessants reflexions.

  Molt ben interpretada per Isidre Montserrat i Núria Deulofeu, arriba un moment que els arguments són un pèl reiteratius i la introducció d’una història familiar no em va acabar d’aportar noves reflexions a les ja generades.

  16/09/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  L’obra ens planteja a cop de comèdia un dilema: fer allò que ens agrada, o fer allò per la qual cosa estem més qualificats. En una banda, una excel·lent bioquímica que ha decidit deixar la feina perquè vol dedicar-se a ballar claqué (tot i que no té aptituds per fer-ho). A l’altre banda un funcionari del govern, que es dedica a que tothom ocupi el lloc de treball pel qual està més qualificat. Ella vol ballar claqué. Ell ho ha d’impedir. Ella vol fer allò que li agrada. Ell ha d’aconseguir que segueixi fent allò per la qual cosa està qualificada. El text és original, divertit i surrealista i ambdós actors – Isidre Montserrat i Núria Deulofeu – fan una feina excel·lent aprofitant molt bé l’espai i aportan el dinamisme musical que la conversa necessita. La veritat és que m’ho vaig passar molt bé

  09/09/2017

 • 12345

  Lena Lenera

  Un diàleg molt fresc, viu i ràpid -i amb tocs de comèdia ben divertits-.
  Una dramaturgia ben empeltada sobre un escenari auster però sense que hi trobis a faltar res i destacaria que l’obra ha estat escrita a mida dels actors, i els veus gaudir amb el text.
  I unes interpretacions excel·lents, tal i com ja ens tenen acostumats els de la DARA.
  La primera meitat és entretinguda i amb un ritme força bo, però la segona t’enganxa, els aconteixements es precipitien i queda una obra rodona.

  Un però? potser la qüestió de les vocacions-professions es podria haver aprofunfit més, exprimir una miquetona…
  Un regal per l’agost desèrtic teatral.

  26/08/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui al Tantarantana he estat veient aquesta obra per la companyia Dara, i que tanca El Cicló d’enguany. Escrita i magníficament dirigida per Roc Esquius, ens parla d’una noia amb un futur laboral molt prometedor exercint el seu treball com bioquímica, però el seu desig de fer el que sempre li ha agradat que és ballar claqué, la porta a acomiadar-se de l’empresa on treballa. La mediació d’un reorientador laboral, condueix a situacions una tant surrealistes i divertides, que no desvetllaré i que ja descobrireu quan aneu a veure-la. Per la forma que està escrita, no pel seu contingut, m’ha recordat una mica Mars Joan, l’última que vaig veure d’aquesta companyia. Excel·lent el treball de Núria Deulofeu i Isidre Montserrat més si tenim en compte la pressió que per a ells representa tenir els espectadors a tocar com és el cas. He passat una molt bona estona i us animo a anar-hi. Crec que la valentia del Tantarantana i la Companyia Dara d’estrenar en ple mes d’agost, bé es mereix que els fem costat.

  17/08/2017

Articles relacionats