Viejo hermoso Walt Whitman

Ciutat de gespa

Ciutat de gespa
13/12/2018

L’obra pren com a punt de partida a un Federico Garcia Lorca que decideix viatja a New York a conseqüència d’un fracàs amorós, i davant la necessitat de fugir de l’ambient opressor que es vivia a Espanya en aquella època degut a la seva condició sexual.

Per Lorca New York va ser el descobriment d’una societat més moderna,  un lloc on poder viure i ser ell mateix amb total llibertat. De tots els barris, el que més li va impressionar va ser Harlem. A Harlem va descobrir els locals de jazz i la bellesa dels homes afroamericans. Va gaudir de la festa, i va estar sempre rodejat d’homes amb els que va compartir vivències, poesia i sexe. És en una de les nits amoroses on descobreix el llibre “Leaves of Grass” del poeta Walt Whitman. Els poemes de Whitman li obren un nou món, una altra manera d’entendre l’homosexualitat. Whitman havia sabut expressar allò que ell sentia i que no havia estat capaç d’explicar amb paraules.

“Ciutat de Gespa” és un d’aquells espectacles que destaca per la seva elegància, sensibilitat i poesia escènica. És un muntatge d’una bellesa extraordinària, d’aquells que t’arriba a l’ànima i t’emociona. Un muntatge al més estil lorquià, ple de simbolisme i metàfores. Victor Álvaro, Joan Vázquez, Gerard Alonso i Bealia Guerra, inspirats en els versos de “Poeta en New York” de Lorca, i el llibre “Leaves of Grass” de Walt Whitman, han creat un espectacle íntegrament musical, on tot s’explica a través de la música i el moviment.

Joan Vázquez ens sedueix amb la seva veu, amb la seva interpretació i amb el seu moviment escènic.  Les melodies són pura poesia. Poder gaudir de la música en directe no té preu.

Jo de vosaltres no em perdria aquesta joia !!!

← Tornar a Ciutat de gespa

Enllaç copiat!