Una paròdia de l’amor

Cia. Bambalina: La Celestina

Cia. Bambalina: La Celestina
21/01/2019

Els actors Águeda Llorca i Pau Gregori, sota la direcció de Jaume Policarpo, es posen dins la pell de tots els personatges que apareixen en la tragicomèdia de “La Celestina” de Fernando de Rojas. Ells són les veus de Calisto, Melibea, Celestina, Elicia, Sosia, Sempronio, Pármeno, Pleberio,  Areúsa, Tristán.

La Celestina és una obra on el tema principal és l’avarícia. Tota la trama gira al voltant de l’engany, la falsedat, el cinisme, la ironia, la traïció, la luxúria i la manipulació.

L’adaptació que fa Jaume Policarpo de “La Celestina” és realment digna d’admiració. Si ja per sí sola l’obra de Fernando de Rojas està considerada com una de més complicades de portar a escena, tant per la gran quantitat de diàlegs, com els constants canvis de personatges que hi ha al llarg de tota la representació, imagineu-vos si a més a més, tot això queda condensat en la força de la paraula de tan sols dos actors i la manipulació que ells fan dels titelles que els acompanyen.

Dos actors i deu titelles. Vint-i-un actes de canvis constants i a un ritme trepidant. Un text dens, farcit de diàlegs d’una gran complexitat i riquesa lingüística. Tot està cuidat al mínim detall: il·luminació, escenografia, música, vestuari. Tot rutlla a la perfecció: els tempos, els canvis de personatge, les veus, el gest.

En una paraula, impressionant!!!

“La Celestina” que ens proposa la companyia valenciana Bambalina Teatro Practicable és una gran oportunitat per anar al teatre i gaudir d’una de les obres més admirables de la literatura universal.

Feu-me cas i no badeu, queden poques funcions!!!

Us la deixareu perdre?

← Tornar a Cia. Bambalina: La Celestina

Enllaç copiat!