Diferents cases: una llar.

Casa

Casa
12/12/2021

L’habitatge és un dret que la Constitució empara i contempla a l’article 47. No ha de ser una mercaderia amb la que fer negoci, com està passant actualment.

L’obra Casa, de la companyia Cross Border, amb la direcció de Lucia Miranda i la interpretació de Pilar Bergés, Ángel Perabá, Efraín Rodríguez, César Sánchez i Macarena Sanz ha arribat al Teatre Lliure de Gracia, que li farà de casa encara una setmana més.

És una obra de teatre Verbatim, amb molt de dinamisme i molt de joc. Hi ha diversitat de propostes escèniques durant l’hora i mitja que dura. Molts personatges diferents habiten un espai escènic amb molta bellesa i molt cuidat, que suma i potència al discurs i l’essència de l’obra. A través d’històries personals de testimonis reals que han regalat les seves vivències paraula a paraula, els espectadors i espectadores reflexionem entorn d’aquest gran tema que és tenir una casa-refugi, una llar en el millor dels casos. I ho fem a través del nostres sentits i les nostres emocions.

Poesia, humor, muppets, metateatre, moments molt durs, activisme potent, musical, metàfores i referències a clàssics com E.T… molt ben introduït, barrejat i amb una coherència de discurs i estètica impecable.

Destaca el respecte que destil·la la interpretació de cadascun dels personatges, resultat d’un procés previ fet amb molta cura, comunicació, contacte i diàleg amb les persones que han verbalitzat les paraules que ara escoltem amb altres veus però amb la mateixa essència.

Tenim un exemple de projecte on hi ha una aposta per construir conjuntament amb diferents llenguatges artístics però amb qualitat, pel que s’ha creat una xarxa de col·laboració amb persones professionalitzades en cada disciplina: l’espai escènic dissenyat per Anna Tusell, il·luminació de Pedro Yagüe, espai sonor dissenyat per Nacho Bilbao i  la videocreació de Javier Burgos. Un exemple de projecte on veiem que treballar temàtiques socials, d’una manera respectuosa, pròxima, tenint cura del procés i des d’una perspectiva comunitària i horitzontal pot anar totalment de la mà d’un producte artístic final d’alta qualitat. Teatre polític i social. TEATRE.

← Tornar a Casa

Enllaç copiat!