Carrie

Carrie, el musical

Carrie, el musical
19/11/2018

Vaig triar d’anar a aquest musical, perquè la versió cinematogràfica, que havia vist durant la meva adolescència, en una marató de cinema de terror, m’havia impactat moltíssim. D’això farà uns quaranta anys. El que més recordava de la pel·lícula era el moment del ball de graduació. De fet, aquest ha estat un dels millors moments del musical (música, interpretació, il.luminació i veu).

“Carrie.El Musical” està basat en l’exitosa novel·la de terror homònima de Stephen King “Carrie”. D’aquesta novel.la existeixen moltes versions, tant cinematogràfiques, com teatrals. Lawrence D. Cohen va adaptar la novel·la de King pel cinema l’any 1976. Anys després ho faria en format musical, amb l’ajut del compositor Michael Gore i el lletrista Dean Pitchford.

Existeixen moltes versions d’aquest musical, però és la primera vegada que es pot veure en català. Marc Gómez Domènech ha estat l’encarregat de fer-ne l’adaptació , i Ferran Guiu de dirigir-la.

Tret que en alguns moments falla la sonoritat de l’espectacle (problema habitual en aquesta sala, i que s’hauria de tenir en compte), de la resta només en puc dir coses positives, com la posada en escena a quatre bandes, l’escenografia minimalista , el magnífic joc de llums i els efectes especials ideats per Daniel Gener.

Poder escoltar la música en directe de la ma de quatre musics extraordinaris, sota la direcció musical de Joan Comaposada, és quelcom que no te preu. La música, igual que la il.luminació estan  lligats a cada escena i a cada personatge. Així de la mateixa manera que veiem dins la foscor de l’obra diferents intensitats de llum i tonalitat, amb la música es pot escoltar un gran ventall d’estils, com són el pop rock, el líric i la balada.

Pel que fa a les interpretacions, és tot un luxe avui en dia poder veure a més de 16 actors actuant i cantant dalt d’un escenari, però, si a més a més quan canten ho fan d’allò més bé, això ja és la bomba!!!

El repartiment anirà variant en funció del dia de representació. Les actrius Georgia Stewart  i Raquel Jezequel  s’aniran alternant en el rol protagonista de Carrie White, mentre Muntsa Rius i Anna Valldeneu ho faran amb el personatge de la mare, Margareth White.

Son moltes les cançons que m’han fet emocionar : “Obre el teu cor”, “Quan no hi ha ningú”, “Una nit que mai no oblidem” o “La destrucció” amb una Georgia Stewart  realment brutal!!!

Han passat més de  quaranta anys des de que es va escriure aquesta novel.la i malauradament la història de Carrie segueix sent del tot actual, sobretot pel que fa al bullying, un dels temes més rellevants i preocupants dins de l’àmbit educatiu d’avui en dia. A banda del bullying, també es toquen altres temes com la sobreprotecció, el fanatisme religiós i els poders sobrenaturals.

Jo vaig anar el dia de l’estrena. En els papers de Carrie i Margareth White actuaven les actrius Georgia Stewart i Muntsa Rius. Els músics eren Joan Comaposada (piano), Kiko Valín (guitarra), Jordi Sánchez (baix) i Berenguer Aina (bateria).

 

 

← Tornar a Carrie, el musical

Enllaç copiat!