Delícia a cappella

Broadway a Cappella

Broadway a Cappella
30/12/2018

És arriscat portar els grans musicals de Broadway a les produccions catalanes, sempre ho ha estat. Especialment perquè el públic a qui es dirigeix l’escena teatral americana, i també la londinenca, comparat amb la catalana difereix bastant en estil i tradició. La proposta de Broadway a capella és, doncs, a priori, una aposta arriscada però intel·ligent alhora. Combina alguns dels musicals més coneguts de la història, amb espectacles més actuals que han tingut molt ressò, també a casa nostra. Així, trobem que un medley de The greatest showman dona la benvinguda al públic –pel·lícula que va triomfar a la taquilla amb Hugh Jackman com a protagonista-, per després atrapar a l’espectador amb musicals inoblidables: Grease, Funny Girl, Jesuscrist Supertar, The Wizard of Oz o Hairspray. Evidentment, no podien faltar ni Wicked, Hamilton o Dear Evan Hansen – dos musicals que han rebentat les taquilles i s’han emportat tots els premis haguts i per haver-.

El repertori, que en conjunt funciona molt bé, es fa massa curt. Afegir-hi algun tema més o algun musical més (perquè no un Memory de Cats o algun tema de Rent, per exemple?) hagués acabat d’arrodonir un espectacle que aconsegueix emocionar al públic, al mateix temps que l’excita per picar de mans i moure al cos al ritme del beat box. Especialment emotiu és el moment en què els cantants abdueixen a l’espectador amb la seva interpretació de Jesucrist Superstar. Impossible treure la vista de la seva interpretació, de la intensitat i la veritat que transmeten a cada nota. Sens dubte, el gran moment de tot el repertori.

Encertats els temes que s’han triat, ja que fan les delícies dels espectadors més grans i també atrapa als més joves amb els temes actuals.

La posada en escena és sòbria i, de fet, no necessita res més. Les veus dels protagonistes, les seves interpretacions carregades d’emoció i passió traspassen a cadascun dels espectadors sense haver-hi d’afegir cap artifici.

Sense voler desvelar res més de l’espectacle, dir que és una producció per anar a gaudir i deixar-se portar per cada nota que refilen els cantants, per cada sentiment i vivència a la qual et transporten els diferents temes que se’ns presenta. Visca el a cappella i els musicals!

← Tornar a Broadway a Cappella

Enllaç copiat!