Emoció, talent i espectacularitat

Billy Elliot. El musical

Billy Elliot. El musical
23/10/2018

Anem a començar pel més assenyat: NO ET PERDIS PER RES DEL MÓN EL MUSICAL DE BILLY ELLIOT. Em declarava fan absolut de la pel·lícula del nen ballarí, però ara em faig devot de la seva versió musical. Intento explicar perquèen cinc punts:

1. La increïble partitura d’Elton John et farà vibrar d’emoció. La composició beu de la tradició de el musical però la impregna de pop-rock i del seu incommensurable talent per crear melodies, sempre genials en les balades. Les cançons flueixen per un excel·lent llibret i et mantindran amb l’emoció a flor de pell i el lacrimal hiperactiu.

2. fliparàs amb l’enorme talent dels nens de l’elenc. Es em va desencaixar la mandíbula amb el primer número de Billy i ja no vaig aconseguir posar-la en el seu lloc després de la coreografia amb claqué. Mare de Déu! Ballen de meravella, canten de meravella i tenen un sentit de l’humor que aixeca ovacions entre la platea.

3. El rerefons social i polític de l’obra. El drama que es va viure a Gran Bretanya i en el quin s’emmarca la història de Billy et connecta amb una realitat que no està tan llunyana al que vivim a Espanya durant la recent crisi econòmica. La tragèdia dels obrers és pura veritat, i la veritat, al teatre ia la vida, va directa a el cor.

4. Una escenografia espectacular. L’escenari de el Nou Alcalá pot convertir-se en pràcticament qualsevol cosa. Benvingut a la màgia de el musical! En un tres i no res-després apareixerà davant els teus ulls una casa, una mina, un centre social … o la mateixa Reina d’Anglaterra ballant amb Freddie Mercury. ¡Factura de 10!

5. Números que ja són un clàssic de el musical. No vull desvetllar res, seria molt cruel. Només diré que l’espectacle té números corals èpics, altres per riure sense parar (Expressing Yourself!) I uns quants per pegar-te un fart de plorar. I EL GRAN NOMBRE, el que per la seva potència estètica ja és un clàssic de teatre musical.

Ves a comprovar-ho per tu mateix. Aquest musical et farà volar.

← Tornar a Billy Elliot. El musical

Enllaç copiat!