L’art de ser amics

Bed & Breakfast

Bed & Breakfast
04/03/2019

Coincidint amb una recent “ruptura” del grup “Els amics de les Arts”, s’estrena al Teatre Gaudí un musical que ficcionalitza i dóna vida a algunes de les cançons més conegudes i il·lustres. Bed & Breakfast, dirigida per Laia Fort i Jaume Viñas, és una representació que busca, amb format musical, explicar la vida quotidiana d’uns joves i les relacions que es donen entre ells.

Escènicament és una obra que funciona de manera efectiva. Amb un escenari central, rodejat de públic, els espectadors veuen allò que succeeix sota les quatre parets de la casa dels protagonistes, rodejant i observant la relació que tenen i els problemes que sorgeixen entre ells. Tot i ser una localització concreta, la funcionalitat del propi decorat és notable i permet que l’escena presenti novetats al llarg de la representació. Musicalment, la sala també permet una bona acústica per poder cantar i versionar les cançons ja conegudes de “Els amics de les Arts”.

Musicalment l’obra és molt potent i presenta adaptacions (versionades, tot i que de manera molt efectiva i de gran qualitat) de les cançons més conegudes de la banda catalana. En viu, l’atmosfera que es crea amb la banda i el cant de l’elenc és d’un gran valor per a tots aquells seguidors del grup, fins i tot recorda a l’atmosfera d’alguns dels seus concerts més íntims.

Tot i el gran encert musical, la proposta teatral no és tan potent i no queda a l’alçada de la qualitat musical de l’espectacle. L’elenc fa un enorme treball musical, tot i que actoralment no són tan brillants. El text, també, sembla en ocasions forçar les situacions per a que encaixin les cançons de la banda. Es tracta, de vegades, d’un text una mica buit que només recrea les cançons a les que es refereix. No es tracta d’un defecte en sí, sinó d’una conseqüència que es desprèn d’una producció humil.

En síntesi, Bed & Breakfast és una obra que dona vida a les cançons populars de la banda que són estimades per un públic ampli. L’emoció de la representació és destacable degut a la gran qualitat musical, tot i que de vegades no estigui acompanyada pel text. Tot i això, sempre és molt recomanable assistir a una representació que tracta sobre els temes típics de la banda: l’amor, l’amistat… Tot allò, mitjançant l’art i l’estil del grup català, que mouen el públic del riure a la llàgrima, a l’emoció, a la nostàlgia…

← Tornar a Bed & Breakfast

Enllaç copiat!