Baró d’evel: Là

9/07/2018

Dos humans i un corb anomenat Gus

Un nou espectacle del Festival Grec. Es tracta de de la companyia Baró d’Evel; és la primera part del díptic escènic Là, sur la falaise que la companyia ha decidit portar als escenaris barcelonins i, que si es compleixen les previsions, l’any 2019 tancaran amb “Falaise”. Dues peces concebudes per explorar les dualitats, que es mouen entre conceptes oposats, negre i blanc, equilibris i desequilibris.

Ja vam veure incorporació d’animals, un cavall i ocells, a “BÈSTIES”, l’anterior espectacle que vam poder gaudir al Mercat de les Flors l’any 2015. Els altres espectacles que hem vist de la companyia han estat “OBRES” en 2013, “MAZÙT” en 2012 ambdós al Mercat de les flors, i “Ï” al Teatre Lliure, en 2011 on nosaltres vam descobrir el treball de Blaï Mateu.

Una peça per a dos humans, un micro, un corb anomenat Gus i dos colors: el blanc i el negre. Poesia, moviment i circ contemporani en un espectacle diferent, que atrapa per la seva senzillesa i alhora extremada complexitat. Un escenari blanc en què van apareixent les pinzellades negres, i un vestuari negre que de mica en mica es va cobrint de blanc. La música de Fanny Thollot, i la il.luminació d’Adèle Grépinet tenen un paper fonamental en tota la proposta.

Exploren els conceptes d’equilibri i desequilibri, amb un moment d’autèntic vertigen, amarat amb una gran dosi de comicitat, copsant els límits de la veu humana.

Per tercera vegada la companyia Baró d’Evel torna a col·laborar amb Maria Muñoz i Pep Ramis, de Mal Pelo, en la posada en escena i compten amb la dramaturga Barbara Métais-Chastanier per donar solidesa al discurs.

Un espectacle ple de poesia i bellesa que tornarà al Teatre Lliure al setembre i que paga la pena veure, si bé hem de reconèixer que en alguns moments de la primera part se’ns ha fet una mica feixuc. Amb el llenguatge del cos els dos creadors presenten un espectacle que es torna encisador a mesura que avança.

Per veure la ressenya original, només cal clocar en aquest ENLLAÇ

 


Tot el que necessites per anar al teatre

Baró d’evel: Là

Baró d’evel: Là

Poesia, moviment i circ contemporani formen part de l’univers insòlit i personal d’uns artistes que porten al festival la primera part del díptic escènic Là, sur la falaise, en el qual tenen la complicitat… d’un corb.

Sinopsi

Ja passava a Bèsties, que es va poder veure per última vegada al Mercat de les Flors fa uns mesos i que, amb cavall i algunes aus a la pista, va ser la darrera creació de la companyia abans d’aquest conjunt de dues peces. Ara, la companyia francocatalana integrada per Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias (fill, per cert, del conegut pallasso Tortell Poltrona) porta als escenaris barcelonins , primera part del díptic escènic Là, sur la falaise, que si es compleixen les previsions es podrà veure l’any 2019. Totes dues peces, concebudes com a vasos comunicants, parteixen d’un mateix impuls d’explorar les oposicions (entre el negre i el blanc, entre l’equilibri i el desequilibri…) i també les moltes cares del treball amb animals. Ho veureu a , una peça per a dos humans, un micro, un corb anomenat Gus i dos colors: els mateixos blanc i negre de les plomes de l’au. Decourtye i Mateu exploren aquí els conceptes d’equilibri i desequilibri, mentre intenten trobar els límits de la veu humana, del ritme i de la llum. Sobre ells, lliure per l’escenari, el corb representarà el món de les creences i supersticions, però també la llibertat i la lleugeresa. Tot passa en un escenari d’una claror immaculada que, a poc a poc, s’anirà transformant en una exploració de la dualitat, que és un dels signes d’identitat de la peça.

Potser, com diuen els mateixos creadors, funciona com un pròleg de la futura La falaise, la segona peça que veurem l’any vinent i que està protagonitzada per vuit intèrprets, els mateixos dos colors (el blanc i el negre) que la lliguen a i uns col·laboradors molt animals, entre els quals un cavall i algunes aus.

Com és habitual, Baró d’evel torna a col·laborar en aquesta ocasió amb Maria Muñoz i Pep Ramis, integrants de la companyia de dansa Mal Pelo, però també amb l’autora i dramaturga Barbara Métais-Chastanier.

Video

Fotos

Baró d’evel: LàBaró d’evel: Là

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració