Un viatge al passat i al futur

Barcelona Memòria Fotogràfica

Barcelona Memòria Fotogràfica
16/11/2020

Tens ganes de viatjar al passat, però amb la sensació d’estar viatjant al futur? No et cal buscar el mític Delorean: ho pots fer a l’IDEAL Barcelona, el nou centre d’arts digitals del Poblenou impulsat per Minoria Absoluta i Magma Cultura. Innaugurat fa pocs mesos, centren l’interès en les exposicions immersives, la realitat virtual, la realitat augmentada, holografies, videomappings i totes aquelles invencions que sortien a les pel·lícules de ciència ficció però que ara ja són realitat. Pura màgia negra, pura emoció.

A Barcelona Memòria Fotogràfica proposen un interessant (i molt estimulant!) recorregut per l’últim segle de la ciutat comtal. El composen a partir de la mirada de genis del vuitè art, com Colita, Joana Biarnés, Català-Roca, Miserachs o Leopoldo Pomés. L’experiència comença amb una breu contextualització sobre els moviments fotogràfics i els artistes, que són l’avantsala per descobrir la mecànica del procés fotogràfic i de revelat, així com d’una divertida proposta artística que juga amb el selfie i l’intel·ligència artificial. Porta el mòbil amb bateria, voldràs conservar el record del peculiar selfie que obtindràs al fotomatón!

El plat central del menú és l’experiència immersiva, on les fotografies de Barcelona impregnen cada racó d’una gran sala. S’hi plasmen d’una manera hipnòtica i emocionant els records d’una ciutat que ha canviat a un ritme vertiginós. Per acabar permeten ubicar les fotografies al mateix lloc on van ser preses, gràcies a la realitat virtual i augmentada, i pots comprovar amb els teus propis ulls com s’han transformat zones com la Barceloneta, la Plaça reial o Montjuïc, i d’altres com La Rambla mantenen intacte el seu aspecte i esperit, quan els turistes no en són els únics passejants.

L’exposició és perfecta per anar-hi en família, especialment  amb els grans de la casa, a qui se’ls despertaran mil anècdotes i records d’aquella Barcelona que va forjar el caràcter de la ciutat que tant estimem.

← Tornar a Barcelona Memòria Fotogràfica

Enllaç copiat!