Destí final Bangkok

Bangkok

Bangkok
29/06/2015

 

Avui hem inaugurat el Festival Grec d’aquest any amb l’obra “BANGKOK” que s’està fent a la Villaroel. Una proposta que ha anat in creixendo en el transcurs de l’obra, fent un gir inesperat que em va agradar molt.

Com escenografia la sala d’espera d’un aeroport. De seguida ens adonem que alguna cosa no acaba de funcionar, és estrany, no funcionen les pantalles, no hi ha passatgers, no hi ha avions, ni empleats; bé si , hi ha dos guardes de seguretat.

Arriba un passatger, un home gran que ha comprat per internet, un bitllet d’avió per anar a Bangkok, quina és la seva sorpresa quan el guarda de seguretat li diu que aquell aeroport no ha estat mai actiu.

El text d’Antonio Morcillo és ple d’ironia. Un thriller que l’autor ha situat en un aeroport inactiu com podia ser el de Castelló, Huesca o Ciudad Real , tot i que podia haver estat qualsevol carretera abandonada, una línia d’AVE  inactiva o la dessaladora d’aigua inutilitzable. Ha  aprofitat l’espai per fer una crítica a la massificació d’infraestructures inservibles que va construir el nostre govern d’una manera incontrolada, nascudes a l’empara de la febre dels PAI i l’especulació urbanística. La realitat dels esdeveniments és un altre, amb un desenllaç inesperat. Rés és el que sembla.

Molt bones interpretacions dels actors Carlos Alvarez-Nóvoa i Dafnis Balduz, dos personatges que amaguen alguna cosa i que en realitat, no són el que diuen ser.

Només us diré una cosa, al final, un avió sortirà d’aquell aeroport amb destí Bangkok.

VALORACIÓ: *** 1/2

← Tornar a Bangkok

Enllaç copiat!