Àlbum familiar modern

Austràlia

Austràlia
22/11/2023 - Espai Texas

Austràlia és una divertida comèdia dramàtica sobre la família, els vincles, la descendència, les expectatives… L’obra està estructurada en forma de diari en el qual assistim a les vacances de tres germanes des de la seva arribada a Austràlia fins al seu retorn, vacances on una d’elles tracta de donar un òvul a una altra.

Israel Solà, conegut per ser el director de La Calòrica, s’estrena també com a dramaturg amb aquesta història basada en fets reals. L’espai escenogràfic minimalista a base de fons d’estudi fotogràfic, les transicions entre escenes a base de flaixos i la presència d’una càmera de fotos en escena són un encertat apunt de direcció per a convertir aquesta obra en un autèntic àlbum de fotos familiar amb una variada mostra de conflictes i emocions.

La construcció de personatges és un dels majors encerts de l’obra, a base d’arquetips que tan bé funcionen en la comèdia però que respiren una gran autenticitat. Cadascun d’ells ofereix un punt de vista i una premissa còmica complementària que amplia les temàtiques de l’obra i manté el conflicte en marxa. Ester Cort aporta la veu narradora i els moments de major tendresa, Carme Poll està més instal·lada en l’enfrontament i Meritxell Huertas és el gran alleujament còmic que omple la sala de riallades amb només aparèixer en escena. Brian Lehane, el marit d’una d’elles, marca el contrapunt de serenitat davant l’exaltació de les tres germanes, a més de facilitar una infinitat de bromes lingüístiques.

En definitiva, Austràlia és un tendre i divertit retrat -mai més ben dit- de les relacions i conflictes familiars en l’actualitat. De les esquerdes que s’obren quan persones que ens hem criat sota famílies tradicionals tractem d’adaptar-nos als nous models, però mantenint les expectatives i esquemes mentals clàssics. Sigui com sigui, una família sempre serà això. Família.

← Tornar a Austràlia

Enllaç copiat!