Fantasia de Nadal per a tothom

Artaban i la llegenda del quart Rei Mag

Artaban i la llegenda del quart Rei Mag
30/12/2018

Sempre he pensat que és molt difícil fer un teatre de qualitat per a nens. Primer perquè és un públic molt exigent, no té necessitat de quedar bé o de dissimular i no s’ho creuen tot pel sol fet de ser nens. En segon lloc perquè no val adaptar un teatre d’adult al mon infantil. Els nens noten que no va dirigit a ells i estan fora de joc. En tercer lloc perquè els nens tenen moltes edats per a cada una de les quals es necessita un text, un llenguatge i una escenografia diferents.

Tot això ho sap Marc Sambola que és qui va tenir la idea original i Marc  Rosich qui hi ha posat tota la seva experiència dramatúrgica. Està basada en “The story of the other Wise man”una novel·la que Henry Van Dyke va escriure al 1896. En el pròleg de la novel·la hi trobem aquests versos:

“Who seeks for heaven alone to save his soul, May keep the path, but will not reach the goal; While he who walks in love may wander far, Yet God will bring him where the blessed are”.

que són la base de la novel·la i de la obra teatral. Artaban busca els tres reis però pel camí va regalant els presents que portava per l’Infant Jesús per fer bones obres i quan arriba a Betlem, la família ja ha marxat cap a Egipte.

La història de Van Dyke l’expliquen uns nens a la nit de Reis i es desenvolupa un teatre dins del teatre. L’agilitat de canvi de personatges, escenografia i vestuari fa que l’obra sigui dinàmica, divertida i molt entenedora pels més petits. La frustració de no trobar els tres reis la supleixen amb un desplegament de barrets exòtics al final de l’obra que dona talment la sensació de que Artaban ha trobat els reis.

En la música hi trobem el millor Sambola. Recomano sortir amb el CD a la mà per poder recordar.

← Tornar a Artaban i la llegenda del quart Rei Mag

Enllaç copiat!