Intimitat musical

Aquests cinc anys

Aquests cinc anys
05/05/2018

Dos actors joves, un pianista i una violinista. Aquesta és la proposta que ens fa la companyia Origen Produccions en la seva adaptació de l’obra Aquests cinc anys. Per qui no conegui aquest musical de Broadway – que té versió cinematogràfica amb Anna Kendrick i Jeremy Jordan-, els protagonistes són un novel·lista d’èxit i una aspirant a actriu que ens expliquen com ha sigut els seus cinc anys de relació. No és fer cap spoiler dir que acaben separats perquè, precisament, així és com comença l’obra, amb la Cathy descobrint que en Jamie ha marxat de casa i l’ha deixat. A partir d’aquí, salts en el temps, entre el passat i el present, per explicar com ha evolucionat la seva relació en tot aquest temps.

En aquesta versió, dirigida per Marc Vilavella, tenim una posada en escena molt senzilla, no es necessita més, per donar tot el protagonisme als dos actors i les seves interpretacions. Anna Herebia i Marc Flynn són els encarregats de narrar la història amb les seves veus, ja sigui a través de les cançons o els monòlegs entramats. La interpretació de tots dos és hipnotitzant, però sí és cert que Flynn brilla més que la seva companya, marcant la seva presència des de la seva primera aparició. Per la seva banda, Herebia tot i que comença una mica més insegura, va creixent-se a mesura que avança la trama, fent una explosió –especialment musical- a mitja obra.

Acompanyats en els moments musicals, i també formant part del repartiment en algun moment puntual, trobem a Gustavo Llull/Gerard Alonso al piano, i a l’Anna Follia/Laura Marín al violí, que proporcionen un marc incomparable per a la narració. Tot i així, l’ajustament entre el volum de la música i les veus dels actors és un dels grans handicaps de l’obra, que ha de ser cuidat, especialment a l’inici de la història, perquè un element no desvirtuï a l’altre.

Per aquells espectadors que coneguin el musical, aquesta versió els hi proporcionarà la mateixa intimitat, veritat i dolor que l’original, amb dos joves actors que ja s’estan menjant el món de la interpretació. A aquells que encara l’han de descobrir, aquesta és una molt bona manera de veure un musical en petit format, cuidat i ben treballat.

← Tornar a Aquests cinc anys

Enllaç copiat!