Aquests cinc anys

16/05/2018

L’amor cantant, passant volant

Hi ha moltes maneres d’explicar una història d’amor. La Cathy i el Jamie ens expliquen la seva en Aquests cinc anys un musical al més estil Benjamin Button. Perquè deixant de banda el tema de l’edat, la narració explica els cinc anys de relació des del punt de vista de cada personatge, protagonitzats per l’Anna Herebia i en Marc Flynn, però de manera invertida. La Cathy comença per la ruptura mentre que en Jaimie ho fa per quan es van conèixer, els dos relats coincideixen en el moment més àlgid i important de la seva relació.

El rerefons de la trama mostra les dificultats de combinar l’èxit i el fracàs professional dins d’una mateixa parella. Mentre que ell triomfa amb la seva primera novel·la, ella no aconsegueix sortir d’un bucle de càstings per aconseguir un paper en alguna obra de teatre.

Els diferents estats d’ànims de cada personatge es veuen reflectits en cadascuna de les cançons. La música es caracteritza per la diversitat d’estils –pop, jazz, rock, folk– i per la intimitat musical. Un violí, un piano i dues veus en una sala petita com El Maldà. La Cathy aconsegueix treure més d’un somriure en algunes cançons gràcies al toc d’ironia del seu personatge i a la bona adaptació del guió a l’actualitat.

Aquesta obra proposa un escenari i un muntatge senzills però efectiu. Els elements d’attrezzo els van canviant ells mateixos a mesura que avança el relat i s’aconsegueix crear diferents entorns ben ambientats gràcies al bon treball de la il·luminació.

Una combinació de drama i comèdia en un musical a petita escala, dirigit per Marc Vilella sota la companyia Origen Produccions. The Last Five Years és el musical original escrit per Jason Robert Brown que es va estrenar l’any 2002 i va guanyar un premi Tony.


Tot el que necessites per anar al teatre

Aquests cinc anys

Aquests cinc anys

Aquests cinc anys, és un musical que ha guanyat 1 premi Tony i que, ara, arriba amb Marc Flynn i Anna Herebia com a protagonistes.

Sinopsi

Jamie Wallenstein és un novel·lista amb un futur prometedor. Cathy Hiatt és una aspirant a actriu. El musical, de Jason Robert Brown ens narra la història de la seva relació de cinc anys; com es coneixen, s’enamoren, conviuen, es casen, es distancien i finalment, es separen.

L’obra guanyadora d’un Tony, té una particularitat narrativa que la fa especial i sorprenent: els dos personatges ens expliquen els fets de la seva relació a través de cançons solistes i monòlegs, amb l’afegit que Jaime fa el viatge en ordre cronològic, mentre Cathy el fa a la inversa (comença derrotada i en dol, i acaba emocionada després de la primera cita, sense saber tot el patiment que l’espera) i només es retroben en escena quan coincideixen en la línia temporal: el dia del seu prometatge.

Fotos

Aquests cinc anysAquests cinc anys

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

  • 12345

    Hèctor Fibla Ferrà

    Bell musical de petit format amb molta intensitat dramàtica i bones veus.

    07/05/2018