L’amor cantant, passant volant

Aquests cinc anys

Aquests cinc anys
16/05/2018

Hi ha moltes maneres d’explicar una història d’amor. La Cathy i el Jamie ens expliquen la seva en Aquests cinc anys un musical al més estil Benjamin Button. Perquè deixant de banda el tema de l’edat, la narració explica els cinc anys de relació des del punt de vista de cada personatge, protagonitzats per l’Anna Herebia i en Marc Flynn, però de manera invertida. La Cathy comença per la ruptura mentre que en Jaimie ho fa per quan es van conèixer, els dos relats coincideixen en el moment més àlgid i important de la seva relació.

El rerefons de la trama mostra les dificultats de combinar l’èxit i el fracàs professional dins d’una mateixa parella. Mentre que ell triomfa amb la seva primera novel·la, ella no aconsegueix sortir d’un bucle de càstings per aconseguir un paper en alguna obra de teatre.

Els diferents estats d’ànims de cada personatge es veuen reflectits en cadascuna de les cançons. La música es caracteritza per la diversitat d’estils –pop, jazz, rock, folk– i per la intimitat musical. Un violí, un piano i dues veus en una sala petita com El Maldà. La Cathy aconsegueix treure més d’un somriure en algunes cançons gràcies al toc d’ironia del seu personatge i a la bona adaptació del guió a l’actualitat.

Aquesta obra proposa un escenari i un muntatge senzills però efectiu. Els elements d’attrezzo els van canviant ells mateixos a mesura que avança el relat i s’aconsegueix crear diferents entorns ben ambientats gràcies al bon treball de la il·luminació.

Una combinació de drama i comèdia en un musical a petita escala, dirigit per Marc Vilella sota la companyia Origen Produccions. The Last Five Years és el musical original escrit per Jason Robert Brown que es va estrenar l’any 2002 i va guanyar un premi Tony.

← Tornar a Aquests cinc anys

Enllaç copiat!