Performance teatralitzada a la recerca de la llibertat

Anarchy

Anarchy
03/10/2016

Aquesta proposta és la que jo particularment més desitjava veure, de les nou a les que vàrem poder assistir en aquesta edició del TNT, i és que tenia veritables ganes de veure a la meva amiga “Semo” actuant de nou, després de no fer-ho en aquests 12 darrers anys. Semolina Tomic, és la directora artística i la fundadora de l’actual Antic Teatre.

Un cop de puny, directament al cor i a l’estómac.

Quan entrem a la Sala, gairebé vaig haver de saltar per sobre de la Semo, que estava de bocaterrosa al terra de l’espai escènic i em vaig trobar amb la graderia plena de guitarres elèctriques…. no sabia que fer, si asseure a terra o fer-ho en el petit espai que quedava lliure en cada cadira…. fins que un desconegut em va apuntar, “cony…. agafa una guitarra i asseu”.

Tots els espectadors es veuen obligats a fer el mateix, i comença l’espectacle amb un llarg discurs de la Semo, encara de bocaterrosa, en el que ens explica la importància de l’anarquisme a Catalunya i fa un extens recorregut pels esdeveniments més importants d’aquest moviment durant el segle XX.

Semolina Tomic, executa una coreografia dissenyada per Sofia Asencio, una coreografia que interpretada per “Semo” esdevé explosiva i encomanadissa, que transforma als espectadors des del seu primer desconcert en entrar a la sala, en autèntics participants de la performance.

Una Performance teatralitzada, de la qual no es pot explicar gairebé res amb paraules, ni ho pretenc, perquè s’ha de veure en viu i en directe. Jo m’ho vaig passar “pipa” des del moment que acaba la narració i explota tot plegat, intèrpret i públic, amb una sensació de desig d’arribar a ser lliures de qualsevol lligam polític i social.

La “Semo” sap arrossegar amb la seva força interpretativa a tot el públic, que a poc a poc entra en el joc i participa activament en aquesta festa explosiva que barreja música rock amb actituds “punk”, …. una forma d’entendre la cultura que acull un ampli ventall de moviments musicals, artístics, juvenils, veïnals i sociopolítics.

Per sort i molt aviat podrem veure de nou aquesta proposta escènica  i durant tres setmanes a l’Antic Teatre, una bona oportunitat de conèixer aquest espai, als que encara no l’heu descobert.

La meva valoració es de 3,5

Si desitgeu veure la crònica original, nomè heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Anarchy

Enllaç copiat!